No AirBaltic līdz Minox. 9.c klases ekskursija Rīgā

Mūsu klases ekskursija sākās mākoņainā, taču rudenīgi siltā rītā. Ap plkst. 7.20 pulcējāmies Siguldas dzelzceļa stacijā, no kuras ar vilcienu devāmies uz Rīgu. Nokļuvuši Rīgā, kāpām 22. autobusā un devāmies uz Starptautisko lidostu “Rīga” (RIX).

Nonākot lidostā, satikām gidi, kura mums izsniedza atstarojošās vestes, jo, kā zināms, lidosta ir paaugstinātas drošības objekts, kurā jāizturas atbildīgi un kārtīgi. Ekskursijas sākumā iepazināmies ar RIX darbību, proti, lidostas piedāvātajiem galamērķiem un lidsabiedrībām. Uzzinājām arī, kā, pērkot biļetes un gatavojoties lidojumam, ietaupīt vairāk naudas. Protams, neizpalika diskusija par lietām, kuras lietas drīkst un nedrīkst pārvadāt ar lidmašīnu.

Ekskursijas turpinājumā devāmies uz peronu (vietu, kur tiek novietotas un apkoptas lidmašīnas). Taču, lai nokļūtu šajā vietā, vajadzēja iziet lidostas drošības pārbaudi. Pie perona mūs sagaidīja lidostas autobuss, kurš pamatīgi atšķiras no ielās redzētajiem – tam durvis ir izvietotas abos sānos un vietu arī mazāk, taču tas netraucēja iepazīt lidostu no cita, neierasta skatpunkta. Redzējām gan dažādās pasažieru un kravu lidmašīnas, gan to, kā lidosta nemitīgi un mērķtiecīgi paplašinās, kā arī uzdevām dažādus jautājumus par lidostu un tās darbību. Ziemas sezonā Starptautiskā lidosta “Rīga” piedāvā saviem pasažieriem 79 galamērķus, taču aktīvajā vasaras sezonā galamērķu saraksts ievērojami pieaug – līdz simts galamērķiem.

Tālāk mūsu ekskursija veda atpakaļ uz Latvijas galvaspilsētas centru – Vecrīgu. Līkumojot pa šaurajām ieliņām, nonācām pie Alksnāja un Mārstaļu ielu krustojuma.  Šeit savu mājvietu radusi viena no Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja filiālēm – Latvijas Fotogrāfijas muzejs.

Arī šeit gida pavadībā izstaigājām vēsturiskās muzeja telpas, kurās izvietota patiesi unikāla un aizraujoša ekspozīcija par fotogrāfijas vēsturi un attīstību gan Latvijā, gan pasaulē. Ekskursijas laikā bija iespēja pašiem izmēģināt senatnīgos, toties vēl joprojām funkcionējošos fotoaparātus un citus ar fotogrāfiju saistītus priekšmetus. Ekspozīcija ir patiesi plaša un saturiski bagāta. Ekskursijas noslēgumā ekskursantiem tika dota iespēja pārģērbties un iemūžināt sevi vēsturiskos tērpos, kuru daudzi izmantoja.

Ekskursijas noslēgumā klasesbiedri devās uz kinoteātri “Forum Cinemas”.

 

Informāciju sagatavoja: 9.c klases skolēns Mariss Priekulis

2 thoughts on “No AirBaltic līdz Minox. 9.c klases ekskursija Rīgā

  1. Atbalsojums: Tinderentrar.com
  2. Atbalsojums: sex dating for free

Comments are closed.