Uzvar konkursā “Dūmu detektors – manas dzīvības glābējs!”

“Dūmu detektors – manas dzīvības glābējs!”

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) šoruden aicināja 5.-12.klašu skolēnus iesūtīt savu redzējumu par dūmu detektoru nozīmību katrā mājoklī.  Konkursa galvenais mērķis bija veicināt skolēnu izpratni par drošību un rīcību bīstamās situācijās, kā arī sniegt iespēju radoši izpausties video vai literāra darba  formātā, atainojot to, kāpēc dūmu detektora ierīkošana mājoklī ir tik svarīga. Kopumā konkursa tēmai “Dūmu detektors – manas dzīvības glābējs!” tika iesniegti astoņi video un vairāk nekā 50 dažādi literārie darbi, kuros attēloti iemesli, kāpēc mājoklī ir vai, tieši pretēji, nav dūmu detektors, uzsverot tā nozīmīgumu mirklī, kad tas var maksāt kāda cilvēka dzīvību.

VUGD priekšnieks ģenerālis Oskars Āboliņš atzīst, ka ir gandarīts par jauniešu aktivitāti un arī darbos skaidrotajiem argumentiem par dūmu detektoru nepieciešamību katrā mājoklī
Konkursa žūrija iesūtītos darbus vērtēja sešās kategorijās. Par uzvarētāju individuāli veidotajos  literārajos  darbos  9. – 12. klašu grupā kļuva Siguldas Valsts ģimnāzijas 9.b  klases skolniece  Samanta Suķe – iegūstot 1.vietu.

Sakot paldies Samantai  par ieguldīto laiku un dalību konkursā, VUGD Rīgas reģiona pārvaldes Siguldas daļas komandieris Uldis Millers konkursa organizatoru vārdā dāvināja  dūmu detektoru un piemiņas suvenīrus.

2 thoughts on “Uzvar konkursā “Dūmu detektors – manas dzīvības glābējs!”

Comments are closed.