Ģimnāzisti piedalās labdarības akcijā „Zvaigzne austrumos”

Jau sesto gadu īsi pirms Ziemassvētkiem notiek labdarības akcija, kuras laikā ikviens var sagatavot dāvanu kurpju kastītē, un tā tiek nosūtīta bērniem reģionos, kuros notiek karadarbība. Akciju “Zvaigzne austrumos” organizē biedrība „Baltic Global Initiative”, un aizvadītajo gados iepriecināti jau aptuveni 15 000 dažādu tautību bērnu bēgļu nometnēs.

Arī šogad šīs dāvaniņas ceļos pie karadarbībā cietušajiem irākiešu un sīriešu bērniem, kas patvērumu raduši Jordānijā. Akcijas “Zvaigzne Austrumos” idejas autors ir Madonas baptistu draudzes mācītājs Pēteris Eisāns, kurš pats kopā ar brīvprātīgajiem dodas pie bērniem un dala dāvanas.

Parasti dāvanas pie bērniem nonāk ap Zvaigznes dienu, kas tiek atzīmēta 6. janvārī. Varētu likties, ka šiem bērniem ir nepieciešamas citas ikdienā būtiskas lietas kā pārtika vai higiēnas preces, tomēr lielākoties tās viņi saņem, pateicoties citām labdarības organizācijām, kas aprūpē bēgļu nometnes. Savukārt, lai kaut nedaudz ļautu šiem bērniem izjust bērnību, neskatoties uz sarežģītajiem apstākļiem, kuros viņi dzīvo, tiek gatavotas tieši dāvanas. Aktīvi dāvanu gatavošanā iesaistījās 9. b klase (audzinātāja I.Upīte – Dambīte) un 11. d klase ( audzinātāja A.Ūdre), taču tikpat radoši piedalījās 8. b klase ( audzinātāja I.Celmiņa), 8. c klase ( audzinātāja K.Ūzuliņa), kā arī 11. b klase ( audzinātāja I.Berga) un 9. c klase ( audzinātāja I.Dvinska).

Paldies visiem, kuri no sirds atbalstīja akciju „Zvaigzne austrumos”!

Informāciju sagatavoja: 11 d klases audzinātāja A.Ūdre