12. a tiekas ar Rīgas Stradiņa universitātes absolventi

13. janvārī 12. a klases audzināšanas stundā viesojās Siguldas Valsts ģimnāzijas un Rīgas Stradiņa universitātes absolvente, psihiatrijas rezidentūras studente Liene Konošonoka, lai dalītos ar savu pieredzi ceļā uz ārsta profesiju.

Liene jauniešus informēja par uzņemšanas kārtību Rīgas Stradiņa universitātē un apgūstamajām prasmēm, kā arī sniedza atbildes uz visiem interesējošiem jautājumiem par mācību procesu kopumā – kā tiek veikti pārbaudes darbi, cik dienas nedēļā ir nodarbības, kā noris prakse slimnīcās.

Visinteresantākās Lienes stāstījumā jauniešiem šķita Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta aizkulises un viņas pieredze, strādājot Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrā.

Lai gan mācību process ir ārkārtīgi garš un pats ārsta darbs sarežģīts, Liene atklāja, ka apziņa, ka esi izārstējis pacientu vai pat izglābis dzīvību, sniedz lielu gandarījumu un lepnumu pašam par sevi, kas attaisno milzīgo ieguldījumu mācībās un praksē.

Jaunieši, kas jau pirms tikšanās bija nolēmuši studēt medicīnu, atzina, ka Lienes stāstījums viņiem palīdzējis izprast reālo situāciju un medicīnas studenta ikdienu, savukārt daļa atzina, ka vēl nav izvēlējušies, kur turpināt mācības pēc vidusskolas absolvēšanas, tāpēc īpaši novērtē šo ieskatu medicīnas jomā, kas noteikti palīdzēs veikt pareizo izvēli!

2 thoughts on “12. a tiekas ar Rīgas Stradiņa universitātes absolventi

Comments are closed.