9. c klase atceras Barikāžu laiku

“Janvāra barikādes bija brīdis, kas mainīja pasaules vēsturi. Pasaules līderu domas pēc barikādēm ļoti krasi mainījās. Janvāru barikāžu laiks bija brīdis, kad nācijas vairākums izšķīrās par brīvību un eiropeismu,” intervijā  LTV raidījumā “Rīta Panorāma” pirms 4 gadiem sacīja Latvijas Tautas frontes (LTF) pirmais priekšsēdētājs, Latvijas Republikas Augstākās Padomes priekšsēdētāja vietnieks Dainis Īvāns.

Noteikti pirms desmit, četriem gadiem un arī turpmākajā nākotnē vēlme atcerēties šos 1991. gada janvāra notikumus nezudīs. Arī mēs, 9. c klase, uzskatām, ka Barikādes bija patiesi nozīmīgs posms Latvijas Republikas atjaunošanā. Iespējams, ka bez Barikādēm, kur piedalījās 50 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju, pilnīga valstiskuma un neatkarības atjaunošana nebūtu iespējama.

Tādēļ pirmdien, 20. janvārī, Barikāžu 29. gadadienā mūsu klase pulcējās pie Luīzes, kur vienā no visskaistākajām Siguldas vietām atcerējāmies šo trauksmaino, bet ļoti vienojošo Barikāžu laiku. Sākumā iekurinājām sagatavoto ugunskuru, stāstījām savu vecāku un vecvecāku stāstus par Barikādēm. No saviem klasesbiedriem uzzinājām, ka daudzi viņu radinieki ir bijuši liecinieki ļoti lielai saliedētībai un vienotībai.

Arī mūsu klase saka lielu paldies visiem cilvēkiem, kuri 1991. gada janvārī nesavtīgi sniedza savu atbalstu Barikāžu celšanā un, protams, nosargāšanā.

9.c klases vārdā Mariss Priekulis

2 thoughts on “9. c klase atceras Barikāžu laiku

Comments are closed.