Starptautiskais loģiskās un algoritmiskās domāšanas konkurss “Bebr[a]s’19”

Sestdien, 25. janvārī, skolēni no visas Latvijas pulcējās Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Inženierzinātņu vidusskolā, kur notika starptautiskā loģiskās un algoritmiskās domāšanas konkursa “Bebr[a]s’19” otrā kārta.

Konkursā piedalījās 100 labākie 5.-12. klašu skolēni, kuri ieguva augstākos rezultātus “Bebr[a]s’19” konkursa pirmajā kārtā, kas norisinājās 2019.gada novembrī. Kopumā starptautiskā mēroga konkursā piedalījās ap trim miljoniem skolēnu no 56 pasaules valstīm, bet Latvijā – loģikas uzdevumus tiešsaistē 1.kārtā izpildīja 19 550 dalībnieki no 419 Latvijas skolām.

Lepojamies, ka Siguldas Valsts ģimnāzijas 10.a klases skolniece Anete Ieva Daugule izturēja milzīgo konkurenci un iekļuva to 20 labāko skolēnu vidū savā vecuma grupā, lai klātienē konkursa 2.kārtā rādītu savas prasmes risināt loģikas uzdevumus.

Konkursa “Bebr[a]s” pirmsākumi meklējami 2004. gadā Lietuvā, un ar katru gadu tas gūst aizvien plašāku popularitāti visā pasaulē. Latvijā konkurss notiek kopš 2005. gada. Kopš 2016. gada konkursu organizē IT uzņēmumu grupa “Visma” sadarbībā ar MII pētnieku Mārtiņu Opmani.

Konkursa 2. kārtā skolēniem bija jāatrisina 10 dažādi sarežģītības pakāpes uzdevumi un 2 bonusa uzdevumi, kas tiek ņemti vērā gadījumos, ja ir vairāki 1.-3. vietas ieguvēji.

9.-10. klašu grupā piedalījās skolēni no Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas (8 skolēni), RTU Inženierzinātņu vidusskolas (3 skolēni), Rīgas Valsts 3.ģimnāzijas (2 skolēni), Ventspils Valsts 1.ģimnāzijas, Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas, Salaspils 1.vidusskolas, Daugavpils 6.vidusskolas u.c skolām.

Sveicam Aneti Ievu Dauguli ar iegūto 3.vietu! No sirds lepojamies!

 

Informāciju sagatavoja:

matemātikas skolotāja Daiga Jēkabsone

2 thoughts on “Starptautiskais loģiskās un algoritmiskās domāšanas konkurss “Bebr[a]s’19”

  1. Atbalsojums: tinder on windows

Comments are closed.