Marta sākumā Siguldā durvis vērs “Lielo ģimnāzija”

Lai veicinātu personības izaugsmi, nodrošinātu zināšanu un pieredzes apmaiņu mainīgajā informācijas sabiedrības laikmetā, Siguldas Valsts ģimnāzijas paspārnē izveidota “Lielo ģimnāzija”. Tajā Siguldas novada iedzīvotājiem, tostarp pedagogiem un bērnu vecākiem, būs iespēja apmeklēt dažādas iedvesmas lekcijas, kompetenču kursus, kā arī dalīties ar savām zināšanām un pieredzi.

“Lielo ģimnāzijas” idejas autors – Siguldas Valsts ģimnāzijas direktors Rūdolfs Kalvāns apliecina: “Mūžizglītība ir viens no vislielākajiem izglītības izaicinājumiem ne tikai Latvijā, bet visā Eiropā. Turklāt nosaukums “Lielo ģimnāzija” ļoti labi raksturo mūsu idejas dažādību. Pirmkārt, šajā nosaukumā mēs varam ietilpināt visu, ko uzskatām par svarīgu dzīves un mācību gaitā! Proti, šī ir ģimnāzija lieliem darbiem, lielām idejām un lielām pieredzēm. Otrkārt, cilvēkam ir svarīgi mācīties visu mūžu, neatkarīgi no tā, cik Tev gadu, tāpēc Siguldas Valsts ģimnāzija kļūst par zinību gūšanas mājvietu arī lielajiem. Mēs, pieaugušie, dzīvojam, strādājam un arī mācāmies kopā.”

“Lielo ģimnāzijā” ar iedvesmas stāstiem, lekcijām, semināriem un dažādiem kursiem viesosies vairākas Latvijā pazīstamas personības un dažādu jomu pārstāvji, tostarp radio un TV personība Valdis Melderis seminārā “Ceļojumi un atziņas par mūžizglītību”, sertificēts treneris, koučs, konsultants Mārtiņš Martinsons ar lekciju “Efektīvu cilvēku 7 paradumi”, Siguldas Sporta centra uztura speciāliste Anita Baumane, Kristīna Inga Rostoka un Dita Aizupe seminārā “Veselīgs uzturs”. Siguldas Valsts ģimnāzijas pedagogi sadarbībā ar ekonomistu, uzņēmēju Jāni Ošleju piedāvās apgūt kursus “Vecāka–bērna uzņēmējdarbības programma”. Visi lekciju cikli būs pieejami bez maksas, iepriekš reģistrējoties. Plānoto pasākumu kalendārs pieejams Siguldas Valsts ģimnāzijas tīmekļa vietnē. (https://www.svg.lv/lielo-gimnazija/)

Viena no “Lielo ģimnāzijas” pamata idejām ir dalīšanās pieredzē un zināšanās ar saviem novada iedzīvotājiem, proti, siguldietis siguldietim, tāpēc ar pieredzes stāstiem aicināsim dalīties arī novadniekus – vecākus, uzņēmējus un visus citus, kuru devums varētu būt noderīgs pilsētas attīstībā.

Mūžizglītības iniciatīvas “Lielo ģimnāzija” atklāšanas pasākums plānots marta sākumā. Aicinām sekot līdzi informācijai.

2 thoughts on “Marta sākumā Siguldā durvis vērs “Lielo ģimnāzija”

  1. Atbalsojums: blank tinder profile
  2. Atbalsojums: free mobi dating site

Comments are closed.