Skolēni piedalās pludmales volejbola sacensībās.

Tartu norisinājās Igaunijas kausa izcīņas 1.  posms pludmales volejbolā jauniešiem.

Samazinoties ierobežojumiem saistībā ar  koronvīrusa pandēmiju Igaunijā atsākušas sporta sacensības jauniešiem. Tartu no 11. -14. jūnijam norisinājās Igaunijas kausa izcīņas 1. posms pludmales volejbolā jauniešiem četrās vecuma grupās U-20 (2001. g. dzim. un jaunāki), U-18 (2003. g. dzim. un jaunāki ), U-16 ( 2005. g. dzim. un jaunāki ) un U-14 (2007. g. dzim. un jaunāki ) zēniem un meitenēm. Pavisam kopā sacensībās 4 dienās piedalījās 230 komandas. Pirmajā sacensību dienā U-18 vecuma grupā laukumos varēja doties tikai spēlētāji un komandu pārstāvjiem vajadzēja palikt ārpus laukumiem, jo Igaunijā sacensības atļauts rīkot līdz 100 personām.

Sacensībās Tartu piedalījās arī  SVĢ interešu izglītības volejbolisti.

Dāvis Vēvers un Sandijs Suhānovs izcīnīja 1. vietu U-18 vecuma grupā (27 komandas) un 2. vietu U-20 vecuma grupā (12 komandas). Ļoti spraigi norisinājās finālspēle U-20 vecuma grupā spēlējot pret Igaunijas komandu, kurā tika zaudēts ar 1:2.

Igaunijas komandas sastāvā viens no spēlētājiem 2019. gadā piedalījās Pasaules kausa posmā Jūrmalā, kur viņa pārstāvētā komanda grupu spēlē ar rezultātu 1:2 piedzīvoja zaudējumu Mārtiņam Pļaviņam un Edgaram Točam.

Kārlis Jaundžeikars un Matīss Šalkovskis izcīnīja 2. vietu U-16 vecuma grupā (33 komandas) un 9. vietu U-18 vecuma grupā.

 Mārtiņš Auziņs un Edvards Petrovskis U-20 grupā zēniem ieguva 5. vietu. Mārtiņam un Edvardam nepaveicās ar izlozi un pēc apakšgrupu spēlēm izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā zaudējums Igaunijas komandai, kura pēc tam finālspēlē par 1.-2. vietu spēlēja pret Dāvi un Sandiju.

Jorens Stūris un Klāvs Priede piedalījās U-14 (33 komandas) un  U-16 vecuma grupā zēniem. Abiem zēniem šīs bija pirmās sacensības āra pludmales volejbola laukumos un atbilstoši abās vecuma grupās zaudējumi visās spēlēs.

Tartu pludmales volejbola laukumos piedalījās treneres Antras Švernas trenētās meitenes Eimija Mihelsone un Loreta Veica U-18 (29 komandas) un U-20 (18 komandas) vecuma grupās. Līdzīgi kā Jorenam un Klāvam, arī meitenēm šīs bija pirmās sacensības smilšu laukumos un visās spēlēs tika piedzīvoti zaudējumi.

Kristofers Jonass un Eduards Ančevskis piedalījās U-16 vecuma grupā un pēc izcīnītās 2. vietas apakšgrupā ieguva tiesības spēlēt nākamajā kārtā. Taču jau izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā tika piedzīvots zaudējums un noslēgumā iegūta 17. vieta.

Viens no Tartu sacensību galvenajiem organizatoriem bija 2008. gada olimpisko spēļu dalībnieks pludmales volejbolā Kristjan Kaiss. Pēdējā sacensību dienā, kurā startēja U-16 vecuma grupu komandas, zēni izmantoja mirkli un nofotografējās kopā ar Igaunijas izlases 2008. gada olimpisko spēļu dalībnieku.

Siguldas VĢ interešu izglītības volejbola pulciņa dalībnieki turpina trenēties un gatavoties nākamajām sacensībām Tallinā, kur norisināsies Igaunija kausa izcīņas 2. posms, un  Polijā jūlija sākumā, kur notiks XX Baltic Cup starptautiskais turnīrs pludmales volejbolā jauniešiem.

 Siguldas Valsts ģimnāzijas sporta skolotājs Normunds Šulte

2 thoughts on “Skolēni piedalās pludmales volejbola sacensībās.

Comments are closed.