10. b klase piedalās ZZ čempionāta Rudens klašu dienā

Mēs, SVĢ 10.b klase piektdien, 18. septembrī, bijām Vaidavā, ZZ čempionāta Rudens klašu dienā. Šis pasākums, atšķirībā no iepriekšējo gadu ZZ čempionātu fināliem, bija ar mērķi veidot klasi kā vienotu komandu. Atšķirīgā pasākuma formāta dēļ pasākumā piedalījās tikai 4 klases, kuru kopīgais mērķis bija atvērt ZZ lādi.

Mēs veicām dažādus interesantus uzdevumus, kuros varējām pārvarēt bailes, attīstīt loģisko domāšanu, iegūt  vērtīgu dzīves pieredzi un pats galvenais – saliedēties. Caur uzdevumiem mēs pierādījām, ka savās problēmās nepadodamies, bet cīnāmies tālāk. Savas bailes pārvarējām uzdevumā, kur diviem no mums bija jākāpj klases biedru atbalstītā tornī. Šajā uzdevumā ļoti svarīga bija uzticība saviem klases biedriem, jo viņiem bija jāuztic lēciens no 4 m augstuma. To, ka nepadosimies pierādījām uzdevumā, kurā bumbiņu nogāšanai galā bija nepieciešama perfekta klases sadarbība. Mums ļoti patika “izdzīvošanas’’ stacija, kurā bija vairāki uzdevumi, tajā skaitā ugunskura iekurināšana ar krama palīdzību. Cits uzdevums prasīja no mums izveidot nestuves ievainotam cilvēkam, lai izglābtu cietušo. Bija ļoti interesanti filtrēt ūdeni ar audumu un dabas materiāliem, paši uzcēlām telti, kur varētu pārnakšņot visa klase. Dienas otrajā pusē bija garšīgākais uzdevums – uzcept pankūkas. Lai to izdarītu vajadzēja ļoti labas saziņas prasmes visas klases starpā, it īpaši brīžos, kad vairāki gribēja runāt pa rācijām vienlaicīgi.

Visi ieguvām daudz jaunas dzīves ‘’mācības’’, ka ikdienā ir svarīgi vienam otru uzklausīt, saprast uzdevumus un padomāt pirms darīt. Braucot mājās autobusā valdīja patīkamas emocijas un prieks vienam par otru. Pirms tam savā starpā nepazīstamie klases biedri pēc šī pasākuma, kļuva daudz runātīgāki un atvērās, vairāk varējām viens otru iepazīt.

Mēs visi esam pateicīgi par uzdevumiem un to vadīšanu mentorei Mārai un pārējiem ‘’Aktīvā tūrisma centrs Eži’’ darbiniekiem. Mūsuprāt, šis pasākums jāpiedzīvo ikvienai klasei, jo šis pasākums klases kolektīvu paspilgtināja. Šī bija apbrīnojama saliedēšanās un prieks visiem kopā būt. Paldies!

Autors: 10.b klases skolniece Līna Zvejniece