Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēni pārstāves Latviju ISF Pasaules skolu čempionātā pludmales volejbolā.

Rīgā 11. septembrī notika Latvijas skolu Atlase sacensības Pasaules skolu čempionātam pludmales volejbolā, kurš notiks 2021. gada maijā Izraēlā. Atlases sacensības norisinājās 3 vecuma grupās zēnu un meiteņu komandām.

Sacensību formāts atšķiras no ierastajām pludmales volejbola sacensībām ar to, ka komandas sastāva ir 3 spēlētāji. Komandas sastāvā spēles laikā laukumā atrodas 2 spēlētāji, bet uz nākamo setu komandai ir jāmaina spēlētāji.

Siguldas VĢ atlases sacensībās piedalījās ar 5 komandām – izlases grupā (2003.-2004. g. dzim.) zēniem un meitenēm, skolu grupā 1 (2005.-2006. g. dzim.) zēniem un meitenēm, kā arī skolu grupā 2 (2007.-2008. g. dzim.) zēniem.

Pārstāvēt Latviju Pasaules skolu čempionātā ieguva ģimnāzijas komandas abās skolu grupās zēniem. Skolu grupā 1 zēnu komandā spēlēja Gustavs Auziņš, Kārlis Jaundžeikars un Matīss Šalkovskis, kuri tagad mācās Murjāņu Sporta ģimnāzijā (murjānieši drīkst pārstāvēt tās skolas, no kurām viņi ir aizgājuši mācīties uz Murjāņu Sporta ģimnāziju), skolu grupā 2 zēnu komandas sastāvu veidoja – Jorens Stūris 8.a, Klāvs Priede 8.c un Krišjānis Bojārs 7.d.

Skolu grupā 1 meiteņu komandām Siguldas Valsts ģimnāzija izcīnīja 2. vietu. Komandā spēlēja  Rūta Savčenkova 9.c, Loreta Veica 9.c un Kaita Eglīte 8.a.

Izlašu grupās zēniem un meitenēm ģimnāzijas komandas ieguva 4. vietas. Zēnu komandā piedalījās Martins Dāvis Vēvers 11.a, Ralfs Knēža 11.a un Sandijs Suhānovs 11.b, meiteņu komandā – Eimija Mihelsone 11.a, Paula Malnača 11.a un Ieva Picilēviča 11.c.

Siguldas VĢalsts ģimnāzijas skolēni ar teicamu sniegumu ir piedalījušies Pasaules skolu čempionātā pludmales volejbolā 2017.  gadā Franču Polinēzijā un 2019. gadā Itālijā, kur tika izcīnītas 2. vietas.

2 thoughts on “Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēni pārstāves Latviju ISF Pasaules skolu čempionātā pludmales volejbolā.

Comments are closed.