SVĢ skolēni absolvē “Līderu programmu”

Šī gada 11. septembrī Baltic Beach Hotel & SPA tika aizvadīta JA Latvia “Līderu programmas” 2020. gada izlaidums. Izlaidumu svinēja arī divi Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēni – Everts Krauklis (12.b klase ) un Ance Ruģēna (aizvadītā gada 12. klases absolvente). Programmas ietvaros jaunieši attīstīja un izkopa līderu prasmes, uzņēmējdarbības pamatus un daudzas citas nākotnē noderīgas un nozīmīgas kompetences.

Everts par dalību Līderu programmā: “2019. gada nogalē nespēju iedomāties, cik pašizaugsmei veiksmīgs būs 2020. gads. Protams, ka par to jāpasakās Līderu programmai, kā arī tajā iesaistītajai profesionāļu komandai – lektoriem, mentoriem un koučiem. Tieši šī pieredze unikāli norūdīja un izveda mūs, 12 aizrautīgos līderus, ārpus komforta zonas. Apgūtais programmas ietvaros ir neaprakstāms. Programma attīstīja neskaitāmas kompetences un prasmes, kā arī sniedza iespēju iegūt nākotnē noderīgus kontaktus un draugus. Manuprāt, programmas veiksme slēpjas tajā, cik daudz un dažādu veidu aktivitātes ir tās ietvaros, un tas, ka tās norisinās paralēli viena otrai, kas mums iemāca mūsdienās tik ļoti nepieciešamo prasmi – dalīt uzmanību uz vairākiem aktuāliem notikumiem vienlaicīgi un veikt tos maksimāli kvalitatīvi. Individuālā un sociālā projekta izveides laikā mēs izdzīvojām veselas 2 papildus dzīves, pieredzot idejas rašanos un tās piepildīšanos dzīvē. Liels gandarījums ir par sasniegtajiem rezultātiem, it īpaši tad, kad apzinies, ka paveiktais ir sniedzis labumu sabiedrībai. Droši varu teikt, ka ieguldītais laiks ir tā vērts. Sākot ar meistarklasēm, līdz pat uzņēmējdarbības vasaras nometnei veda mūsu līderības attīstības piedzīvojums, taču skaidrs, ka tas ir tikai sākums. Svarīgākais nu ir pielietot savas zināšanas, tās turpināt izkopt un ar iegūto inerci virzīties arvien augstāk!”

Ance par dalību Līderu programmā: “Vienreizēja iespēja iegūt zināšanas nozarēs, kurās pavisam reāli nākotnē būs jāmāk rīkoties. Nepārprotami sagatavo jauniešus to nākotnes līderības ceļam. Kaut arī nodarbības, meistarklases un projektu realizēšana ir ieguvumi, kuros katrs sastopas ar patieso sevi, manuprāt, pats nozīmīgākais ir mentoru un kouču ieguldījums. Proti, mentori sniedz ne tikai palīdzību projekta laikā, bet arī noderīgus kontaktus un zināšanas, kas būs nepieciešamas nākotnē. Kouči, turpretī, ir cilvēki, kuri atbalsta un strādā ar mums un arī pašiem liek to darīt, kas ir milzīgs un sarežģīts darbs, kā sekas vainagojas fantastisku projektu realizācijā un izpratnē par sevi. No malas var šķist, ka mēs, paši līderi, esam neizsakāmi konkurenti viens otram, un nepārtraukti norit sacensības. Tā vispār nemaz nav. Mēs esam fantastiski draugi, kuri viens otram palīdz, lai katra darbs būtu vēl foršāks, kā arī ir pat idejas par kopīgu projektu realizēšanu nākotnē. Šo panākumiem pilno deviņu mēnešu posmu mēs visi kopā ar ģimeni, skolotājiem, koučiem, mentoriem un, galvenokārt, organizatoriem noslēdzām 11.septembrī. Bet ‘noslēdzām’ ir pārāk nepieklājīgi sacīts, pareizāk būtu to definēt kā atskaites punktu, no kura tālāk izriet jauni notikumi, mērķi un apņemšanās!”

Everts un Ance aicina arī aktīvākos un apņēmīgākos – ar līderu dotībām apveltītos vidusskolas biedrus, apsvērt pieteikšanos Līderu programmas 2020./2021. gada atlasēm. Tas ir to vērts!

No kreisās: skolotāja Inese Berga, Everts Krauklis, Ance Ruģēna, Siguldas Valsts ģimnāzijas direktors Rūdolfs Kalvāns

2 thoughts on “SVĢ skolēni absolvē “Līderu programmu”

  1. Atbalsojums: tinder sunderland

Comments are closed.