12.d dodas izzinošā ekskursijā

Vienā no pēdējām atvasaras dienām, 15.oktobrī, 12.d klases skolēni devās uz Līgatni. Liekas, ka par kaimiņu novadu jau viss ir zināms, taču tā nebūt nav. Līgatnes pārceltuve sen zināma, taču ne katrs to ir izmantojis. Senāk bijuši pat trīs tilti pāri Gaujai  līdz Siguldai, tagad atliek prāmis, jo nepieciešamība tikt pāri uz Pārgaujas novadu ir liela. Pārcēlājs mūs informāja, ka tā tiek izmantota visu gadu, arī ziemas mēnešos.

Iespēja atgriezties padomju laikos sniedz apskates objekts – Padomju slepenais bunkurs Līgatnē. Ļoti atraktīvais gids mūs iepzīstināja ar tā tapšanas vēsturi, nozīmi un autentiskumu. Pat bijušie PSRS un LPSR karogi tur saglabājušies, kā arī militārās kartes un sakaru centrs. Mēs atradāmies 9. metrus pazemē un kopējā platība tur ir 2000 m2

Vienkoču parks ir pastaigu un atpūtas parks pie Līgatnes upes, kurā izveidotas takas ar daudziem tematiskiem apskates un izziņas objektiem. Parka zonās iepazināmies ar vēsturisku muižu un citu ēku maketiem, koka skulptūrām. Tur bija vienkoču laivas un darvas ceplis, kā arī Latvijā pirmā smilšu maisu māja. Pēc tik aktīvas ekskursijas, parka teritorijā izmantojām iespēju noorganizēt pikniku. Kaut arī smidzināja rudenīgs lietus, tas mūsu priecīgos prātus nemazināja.

Liela pateicība pienākas M.Bērzes, A.M.Bukšas, R.Bauzes vecākiem, kā arī E.Ābolas tētim un E.Kravaļa mammai par nesavtīgu atbalstu un piedalīšanos ekskursijas organizēšanā.

 

Informāciju sagatvoja: 12.d. klases audzinātāja A.Ūdre

27 thoughts on “12.d dodas izzinošā ekskursijā

  1. Atbalsojums: keto side effects
  2. Atbalsojums: cream cheese keto
  3. Atbalsojums: short gay guys dating
  4. Atbalsojums: free dating sites gay
  5. Atbalsojums: gay oriental dating
  6. Atbalsojums: am i dating a gay man

Comments are closed.