Tiešsaistes koncerts skolēniem “Ir vērts”

2020. gada 17. novembrī Siguldas Valsts ģimnāzijā norisinājās tiešsaistes koncerts “Ir vērts”, kurā piedalījās aktrise Anita Grūbe, soprāns Inguna Kalniņa un pianists Māris Lasmanis. Programmā izskanēja patriotiska latviešu autoru dzeja un mūzika, piemēram, Raimonda Tigula „Dod Dieviņi dodamo” u.c. Jaunieši, klausoties programmu, pārdomāja notikumus Latvijas vēsturē, rosināja savu pilsoniskuma apziņu un patriotiskās jūtas. Aktualizēja latviešu autoru dzeju un dziesmas, kas veltītas Latvijas vērtībām. Guva pozitīvu, emocionālu pārdzīvojumu un valsts svētku sajūtu.

Pateicoties Siguldas Valsts ģimnāzijas profesionālajam tehniskajam nodrošinājumam, koncerts tika filmēts skolas telpās un ar YouTube kanāla starpniecību translēts skolēniem. Paldies direktora vietniekam IKT jomā Kārlim Tiltiņam un datorsistēmu administratoram Tomam Dzērvem par koncerta tiešraides nodrošinājumu!

Katra klases audzinātāja pirms koncerta satikās tiešsaistes stundā ar saviem skolēniem, visi bija saposušies svētku tērpos, pārrunāja savas sajūtas un vēlēja viens otram jaukus vārdus.

Pēc koncerta skolēni dalījās savās pārdomās un izteica vēlējumus!

“Lai Latvija saglabātu savu neatkarību, kļūtu ekonomiski stiprāka valsts, lai saglabātu savu skaisto dabu!”

“Latvija ir daudz kas vairāk nekā valsts. Tā ir mūsu dzimtene , kur katrs mēs esam piedzīvojuši pozitīvas un negatīvas emocijas. Visādus piedzīvojumus , notikumus, kurus atceramies ikdienu. Šeit uzauga mūsu vecāki un mēs paši. Šī ir mūsu laimes zeme, kur katrs atrodam laimi un brīvību. Pat ja aizbraucam meklēt dzīvi citur , mēs vienmēr atcerēsimies par tādu vietu kā Latvija .”

“Man uzreiz galvā ienāca pārdomas par grūtajiem padomju laikiem. Par kariem. Par to, cik Latvija ir īstenībā stipra pat ja to nevar pamanīt. Par to kā bija agrāk. Un par to, ka es ļoti lepojos ar Latviju un es esmu priecīga, ka mums ir tik daudz skaistu dziesmu un dzejoļu.”

“Tā radīja patriotisku sajūtu un ļāva noticēt svētkiem šajā grūtajā laikā. Koncerts lika saprast, ka kaut attālināti, bet varam būt vienoti šajos svētkos.”

“Es domāju par tradīciju maiņu laikam ejot, kā Latvijas jubileju svinēja agrāk un kā tagad, caur datora ekrānu.”

“Šīs nepilnās pusstundas laikā es domāju par to cik brīnišķīga iespēja man ir dota – dzīvot skaistā un drošā valstī. Un radīja ierosmi turpmāk arvien vairāk lepoties ar savu valsti, ne tikai atceroties to nozīmīgos valsts svētkos. Piespraudīšu savu sarkanbalti sarkano lentīti pie mēteļa un Latvijas vārdu nesīšu pie sirds katru dienu, lai arī citi to ieraugot, iedomājas par mūsu mīļo Latviju!”

 

Paldies projektam “Latvijas skolas soma” par finansiālu atbalstu!

29 thoughts on “Tiešsaistes koncerts skolēniem “Ir vērts”

  1. Atbalsojums: free dating adelaide
  2. Atbalsojums: sa free dating
  3. Atbalsojums: chinese dating free
  4. Atbalsojums: dating naked gay
  5. Atbalsojums: miami gay dating
  6. Atbalsojums: augusta gay dating
  7. Atbalsojums: men gay dating

Comments are closed.