9.b dodas mācību ekskursijā

Mācību ekskursija pandēmijas laikā? Drīkst? Nē! Var? Jā!

“Dzīve ir tāda, kāda ir, bet sapņot mums nevienam nav liegts” – ar šādu optimisma pilnu devīzi 9.b klase kājām devās uz Valmieru.  Baudot ziemu, katrs nostaigājām/noskrējām dažus kilometrus, lai, kopā saskaitot, būtu 65 km – tik, cik no Siguldas ir līdz Valmierai.

25.janvārī klases stundā mūs ciemos uzņēma Valmieras tūrisma un informācijas centra atraktīvās darbinieces Anite Tīlena un Zane Krūmiņa. Viņas Valmieru perfekti pazīst un labprāt mums atklāja gandrīz visus noslēpumus. Tagad mēs zinām, kur var visgaršīgāk paēst un atpūsties. Zinām, ka var apmeklēt Neoniju vai braukt ar ūdens tramvaju (tam sliedes “esot zem ūdens”). Valmierā notiekot arī dažādi atraktīvi mākslas pasākumi. Pilnīgs jaunums mums bija Šanas biedrība, kuras dibinātājs  ir prototips latviešu filmai par Dullo Paulīni (inscenējis savas bēres). Ar Valmieru saistās daudzu slavenību vārdi – aktieri, sportisti, mūziķi. Valmieras stiklašķiedra lido debesīs, bet benzīnkannas pārvēršas dizaina darbos. Pasakaina vieta!

Pēc tik siltas sagaidīšanas no Valmieras dosimies tālāk uz Maskavu. Mums priekšā 776 km. Atkal kājām. Bet kopā mums tas ir nieks.

Rakstu sagatavoja 9. b klases audzinātāja Iveta Celmiņa