11. a klases skolēni piedalās jauniešu konferencē “Rosinātava”

2021. gada 24. februārī 11. a klases skolēni piedalījās jauniešu virtuālajā konferencē “Rosinātava”. Pasākums jau no paša sākuma rada priekšstatu par grūtībām jauniešiem, vidusskolēniem pandēmijas laikā, īpaši uzsverot mentālo veselību, pandēmijas radītās problēmas, tās ietekmi uz mūsu veselību. Latvijā atpazīstamas un spilgtas personības dalījās pieredzes stāstos.

“Bija diezgan interesanti klausīties par to, kā viņi ir cīnījušies un nokļuvuši tur, kur tie ir – pārkāpuši sev pāri, jo pateicoties tieši tam, šobrīd ir plaši atpazīstamas personības. “Rosinātavā” tika apspriestas daudz un dažādas tēmas, kas mūsdienās ir svarīgas – apsmiešana, mobings, garīgā pasaule, mentālā veselība, pašapzināšanās. Man ļoti patika klausīties Dārtu Daneviču, Kasparu Kambalu, Miku Dukuru un Emīliju Samu, ” atsaucas 11. a klases skolniece Elīza.

Tā kā pasākumā aplūkotās tēmas ir par jauniešu veselību, problēmām, neizpratni par tām starp paaudzēm, no sirds iesakām šīs lekcijas, diskusijas noklausīties arī vecākajām paaudzēm, skolotājiem, vecākiem, lai radītu labāku priekšstatu par problēmām, ar kurām jaunieši sastopas dzīvojot Latvijā, dzīvojot pandēmijas sašaurinātajā pasaulē. Bet noteikti jāiesaka noskatīties arī citiem vidusskolēniem. Tas ļoti varētu palīdzēt tiem, kas sastopas ar mentālās veselības problēmām vai problēmām ģimenē, attiecībās. “Rosinātava” atgādina, ka vairākiem cilvēkiem ir līdzīgas problēmas un ka vienmēr būs kāds, kas sapratīs.

“Tā kā piedalījos pasākumā “Rosinātava” jau pagājušajā gadā, tad varu teikt, ka tā kā šī gada tēmas tiešām ir mūsdienās ļoti aktuālas un arī diez gan sarežģītas, tad tas noteikti prasīja lielu drosmi no rosinātājiem runāt par šīm tēmām, stāstīt par savu pieredzi un tik daudz cilvēkiem atklāti stāstīt par tēmām, kuras mūsdienu sabiedrībā bieži vien netiek apskatītas to sarežģītības dēļ. Tomēr man prieks, ka ir cilvēki, kas gatavi šo aktualizēt un par to runāt, lai izglītotu mūs visus un iedvesmotu darīt labāk, “ pēc lekciju noklausīšanās secina Paula.

Informāciju sagatavoja:

11.a klases skolniece Paula Malnača

2 thoughts on “11. a klases skolēni piedalās jauniešu konferencē “Rosinātava”

Comments are closed.