12. klašu skolēni tiekas karjeras seminārā.

Zoom seminārs 12.klašu jauniešiem “Jaunietis darba tirgū”

22. februārī 12.klašu klases stunda – karjeras ievirzes nodarbība sadarbībā ar prakse.lv. Semināra tēmas:

  • Profesiju un mācību iestādes izvēle;
  • Darba intervijas simulācija;
  • lv karjeras platforma;
  • Atvērto durvju nedēļa uzņēmumos;
  • Darba devēju ieteiktāko studiju programmu TOPs;
  • Vērtīgas diskusijas par karjeras jautājumiem;
  • Informācija par darba devēju viedokļiem attiecībā uz jauniešiem.

Pēc nodarbības jaunieši  atzina:

Ieguvu atziņu par to cik svarīgi ir plānot jau laicīgi savu nākotni, tā pati par sevi nebūs veiksmīga, ja netiks plānota. Redzēju reālo situāciju studentam darba tirgū, kas lika apdomāt, kā nākotnē iegūšu ieņēmumus.

No zoom sapulces ieguvu ieskatu, kā profesionāli veidot savu cv un kā to noformēt attiecīgi darbam , kuram piesakies. Izveidojas priekšstats par to , kāda ,iespējams, būs nākotnes intervija uz darba amatu.

Vērtīgi bija tas, ka iepazīstināja ar mājaslapu prakse.lv. Patika redzēt arī aptauju rezultātus, jo varēja saprast, ko citi domā. Ļoti noderīgi, manuprāt, bija tas, ka parādīja kā izveidot efektīvu un modernu CV.

Uzzināju par mājaslapu prakse.lv. Manuprāt, ļoti noderīga, kurā var uzzināt vēl vairāk noderīgu par darbu un mācībām nākotnē. Ļoti patika darba “intervijas” izmēģinājums.

Vērtīgi bija uzzināt par mājaslapu prakse.lv un tās saturu. Patika semināra vadītāja, jo interesanti un izsmeļoši pasniedza mums informāciju. Vērtīgas bija papildu zināšanas par CV veidošanu, jo daudzus sīkumus neesmu dzirdējusi, piemēram, vai ir obligāti jāpievieno apbalvojumi, vai var veidot CV radošāk, neoficiālāk. Uzzināju arī aktualitāti par Karjeras dienu šī gada 4. martā, par ko iepriekš nezināju. Interesanti bija novērot darba intervijas simulāciju.

Kopumā bija ļoti interesanti, ātri pagāja laiks, jo bija daudzveidīga informācija un dažādi informācijas veidi.

Informāciju sagatavoja

Inese Zlaugotne

direktora vietniece audzināšanas jomā

2 thoughts on “12. klašu skolēni tiekas karjeras seminārā.

Comments are closed.