9.februārī atzīmēsim Drošāka interneta dienu (DID2021)

Pagājušajā mācību gadā skolu satricināja  pasākums “Diena bez telefona”.  Ar šo aktivitāti uzmanība tikai pievērsta atkarībai no telefona. Vai atceraties, kā tajā dienā jutāties? Bijāt nedaudz apjukuši, nedaudz samulsuši, nedaudz dusmīgi, bet smaidīgi un skaļāki nekā parasti.

Varbūt šajā mācību gadā pamēģināt pasākumu “Diena bez interneta”? Nē, laikam gan ne – tas būtu par traku. Mēs taču nevarētu satikties itin nemaz!

Bet kādu mierīgāku aktivitāti gan mēs varam izpildīt.

9.februārī vairāk nekā 170 valstīs visā pasaulē tiks atzīmēta Pasaules Drošāka interneta diena (DID) ar saukli “Drošāks internets sākas ar tevi!”, aicinot ikvienu domāt par to, kā mēs katrs rūpējamies par savu drošību internetā un kāds ir mūsu ieguldījums, veidojot labāku interneta vidi.

Latvijas Drošāka interneta centrs, kā ierasts, organizēs aktivitātes, iesaistot bērnus, jauniešus un pieaugušos. 9.februārī Latvijā sadarbībā ar Viktorina.lv tiks organizēta viktorīna par drošību internetā.  

Skolēni, varat izmēģināt spēkus paši, izaicināt skolotājus, vecākus un ģimenes locekļus, jo viktorīna ir paredzēta 5 vecuma grupām. Uzvarētājiem katrā vecuma grupā – balvas.

Kā piedalīties?

Viktorīna norisināsies 2 veidos:

1.veids: 9.februārī konkrētos laikos iespēja spēlēt LIVE viktorīnu un sacensties ar citiem dalībniekiem. Iepriekš jāreģistrējas viktorina.lv, jāizvēlas kalendārā 9.februāris un sava vecuma grupa:

    • 1.-3. klases skolēniem plkst. 10.00
    • 4.-6.klases skolēniem plkst. 12.00

 

  • 7.-9.klases skolēniem plkst. 14.00
  • 10.-12.klases skolēniem plkst. 16.00
  • Pieaugušajiem plkst. 19.00

 

2.veids: no 9.februāra līdz 28.februārim saitē viktorina.lv/did2021 ikviens varēs sev ērtā laikā tiešsaistē pildīt viktorīnas testa jautājumus

 Par visiem https://drossinternets.lv/  jaunumiem varat uzzināt DID2021 ZIŅU IZDEVUMĀ.

Tekstu sagatavoja  Iveta Celmiņa, izmantojot materiālus no

https://drossinternets.lv/lv/posts/view/9-februari-atzimesim-drosaka-interneta-dienu-did2021