Panākumi LR Ārlietu ministrijas konkursā

Ar vairākiem pasākumiem š.g. 26. janvārī atzīmējām Latvijas Republikas starptautiskās atzīšanas de iure simtgadi. Tieši pirms 100 gadiem Latvijas diplomātiem izdevās panākt Antantes Augstākās padomes lēmumu par Latvijas atzīšanu de iure, tādējādi Latvijai kļūstot par starptautiski atzītu valsti. Starpkaru periodā 26. janvāris Latvijā bija brīvdiena un svētku diena, ko plaši atzīmēja gan ģimenēs, gan sabiedrībā.

LR Ārlietu ministrija aicināja jauniešus piedalīties video konkursā : „Kādam jābūt Latvijas diplomātam 21.gadsimtā ?”  Izveidotais video bija jāievieto sociālajos tīklos ar noteiktu tēmturi. Konkursa mērķis bija veicināt jauniešu zināšanas un interesi par Latvijas vēsturi, diplomātiju, diplomāta darba specifiku un tā nozīmi Latvijas starptautiskās atzīšanas (de iure) simtgades kontekstā.

Tā uzvarētāji tika aicināti 5.februārī uz īpaši organizētu diplomātisku tikšanos tiešsaistē ar Latvijas Republikas ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču. No Siguldas Valsts ģimnāzijas apbalvošanā piedalījās 12.b klases skolēns Everts Krauklis un 12.c klases skolniece  Katrīna Taupmane. E.Krauklis savā video akcentēja tādas diplomāta īpašības kā godīgumu, inteliģenci un patriotismu. Savukārt Katrīna Taupmane minēja S.Kalnieti, kura bija diplomāte Francijā.

 

Ārlietu ministrijas žūrijas izraudzītie video autori tika pie vērtīgām grāmatām par diplomātiju un atzinības balvām un suvenīriem no Ārlietu ministrijas.

Sveicam konkursa uzvarētājus!

 

 

 

 

Informāciju sagatavoja:

Sabiedrisko zinātņu MC vadītāja A.Ūdre

2 thoughts on “Panākumi LR Ārlietu ministrijas konkursā

  1. Atbalsojums: tinder on browser

Comments are closed.