7. c un 10. a klase viesojas uzņēmumā Scandiweb

7.C un 10. A KLASE DODAS VIRTUĀLAJĀ EKSKURSIJĀ UZ SCANDIWEB

Laikā, kad ir liegts apmeklēt uzņēmumus klātienē, izmantojot Junior Achievement Latvia piedāvājumu portālā www.enudiena.lv, Siguldas Valsts ģimnāzijas 7.c un 10. a klase š.g. 22.martā devās virtuālajā ekskursijā uz IT kompāniju Scandiweb. Ekskursijas laikā viesmīlīgā gide – uzņēmuma personāla speciāliste Laura Pēkšēne – iepazīstināja ar Scandiweb uzņēmumu un profesijām, kas strādā kompānijā: programmētāji, projektu vadītāji, mārketinga speciālisti, dizaneri, finanšu speciālisti, juristi  – komanda, kas sniedz pakalpojumus plaši pazīstamiem starptautiskiem brendiem un vietējiem uzņēmumiem. 

Ekskursijas laikā 3 uzņēmumā strādājošie programmētāji (divi no tiem ar citu pirmo pamatprofesiju – avioinženieris un māksliniece) pastāstīja, kas ietekmēja izvēlēties šo profesiju. Uzņēmums augstu vērtē ne tikai iegūto izglītību, bet uzsvaru liek uz darbinieka vēlmi mācīties un apgūt jaunas prasmes. 

Online tikšanās  laikā iepazīstināja ar  aktualitātēm  programmētāju ikdienā un pastāstīja, kā Scandiweb nodrošina interesantu un aktīvu “virtuālo offisu”. Latvijas offisā ir gan robotsuns, gan dzīvs hameleons. Ekskursijas noslēgumā tika izspēlēta spēle Kahootā, lai noskaidrotu, cik esam bijuši uzmanīgi klausītāji. Vērīgākās no 7.c klases – Marta, Elizabete un Liveta, no 10. a klases vislabāk veicās Krišjānim. 

Virtuālā ekskursija uzmundrināja un iedvesmoja jauniešus turpināt mācīties un pilnveidot sevi, izzinot vienu no Latvijā lielākajiem uzņēmumiem mājas lapu izstrādei.

Paldies Scandiweb un Laurai par viesmīlību uzņēmumā un Junior Achievement Latvia – par iespēju! 

7.c klases audzinātāja  Inta Kursīte un 10. a klases audzinātāja Arnita Čoica