Eiropas Digitālās nedēļas Latvijā laikā jaunieši gūst informāciju par drošību internetā

25.martā Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēniem un visiem interesentiem bija iespēja klausīties tiešsaistes lekciju par sevis pasargāšanu interneta vidē. Cert.lv speciālists Egils Stūrmanis klausītājus aicināja pārdomāt, kā digitālā vide saistīta ar mūsu ikdienu, kā sargāt savus personas datus, fotogrāfijas. Pastāstīja, kā notiek krāpšana internetā, kā paši pat negribot varam kļūt par savu datu vai naudas zaudētājiem. Lektors deva padomus sevis pasargāšanai un drošai viedierīču lietošanai.

8. b klases skolēni dalās savās atziņās par dzirdēto: “Bija ļoti izpalīdzīgi, uzzināju, ka divi no maniem e-pastiem ir bijuši hakeru rokas. Un es pēc lekcijas zināju kā rīkoties!” “Noderīga, it sevišķi beigas par iepirkumiem internetā” “Bija interesanti klausīties un uzzināt, kā tavus datu var ļaunprātīgi izmantot un ko darīt lai tā nenotiktu.” “Atsvaidzināja atmiņu par drošību internetā un deva labus padomus paroļu veidošanai” “Bija interesanta, uzzināju mazliet vairāk (zināju lielāko daļu no stāstītā), kā tev var nozagt info, un kā viņu var labāk aizsargāt.” “Bija interesanti. Sapratu, ka dažus krāpniecības veidus, par kuriem stāstīja, pati biju piedzīvojusi. Uzzināju cik dažādos veidos tavu privāto informāciju var nozagt.””Bija labs atgādinājums kā pasargāt sevi un savu informāciju.””Bija noderīgi! Jo īpaši kā uztaisīt drošu paroli”

7. d klases skolēnu atsauksmes par lekciju: “Man patika ieteikumi, par drošību. Man interesanti likās par to ka paroles katrai aplikācijai ir jāliek cita. Es arī apdomāju ieteikuma par to, ka nevajag lādēt katru aplikāciju pēc kārtas telefonā. Un domā ko raksti vai liec sociālajos tīklos.” “Lekcija bija diezgan interesanta, bija interesanti klausīties, kaut gan daudz lietas jau zināju, es uzzināju arī kaut ko jaunu.” “Bija ļoti informējoša lekcija, un man patika, ka mani informēja par drošību internetā, jo es nebiju nekad tā aizdomājusies par visu, ko lieku un spiežu internetā.”

 

2 thoughts on “Eiropas Digitālās nedēļas Latvijā laikā jaunieši gūst informāciju par drošību internetā

  1. Atbalsojums: venmo on tinder

Comments are closed.