Skolēni apmeklē profesionālo diskusiju “Kāds ir nākotnes IT cilvēks?”

Eiropas Digitālās nedēļas Latvijā izskaņā Siguldas Valsts ģimnāzija sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību organizēja profesionāļu diskusiju “Kāds ir nākotnes IT cilvēks?” Diskusijas laikā profesionāļi pauda savu izaugsmes un profesijas izvēles ceļu. Atklāja IT jomā strādājoša darbinieka ikdienu, skaidroja, kādas prasmes nepieciešamas, lai strādātu šajā jomā. Izteica viedokli par nākotnes pieprasījumu pēc šāda veida speciālistiem, mākslīgo intelektu.

Diskusijā piedalījās:  Edgars Šults, SIA “Encontrol Baltic” – Rīgas filiāles vadītājs, Armands Būmanis ,SIA “Accenture Latvia” vecākais programmētājs/sistēmu arhitekts, Valdis Janovs, TietoEvry maksājumu un karšu risinājumu biznesa vadītājs, Jānis Vītums ,SIA “eazyBI”programmatūras izstrādātājs, Armands Bērziņš, SIA “Tet” IT speciālists ,”Tet” mobilo lietotņu izstrādātājs, Rūdolfs  Kalvāns, Siguldas Valsts ģimnāzija, direktors. 

Pārdomas par dzirdēto: Komandā vājākais posms ir SAZIŅA. Dažkārt kāds muļķīgs komentārs, citā rada jaunu ideju. Programmēt var iemācīties jebkurš. Bet DARBS ir JĀMĪL. Programmēt ir kā iemācīties spēlēt jebkuru mūzikas instrumentu, Grūti ir kamēr ir jāiemācās notis, tad tālāk tik lieto dažādās situācijās savas zināšanas. Vērtīgi ir strādāt komandā. Ļoti daudz , praktiski visu , var atrast, ir tikai jābūt vēlmei meklēt. Jāmēģina, jākļūdās, jālabo un atkal jāmēģina.

Izsakām pateicību visiem dalībniekiem un diskusijas vadītājai SVĢ absolventei E. Osmanei.

Skolēni atsauksmes: “Man arī vienmēr licies, ka programmētāji lielākoties ir puiši, ko daļēji parāda arī mūsu klases sastāvs. Taču bija interesanti dzirdēt, ka kompānijās tomēr ir arī līdzsvars starp abiem dzimumiem un nav jājūtas tik dīvainai, ka izvēlējos šo novirzienu”

“Atziņa no lekcijas – IT jomā ir arī lielas iespējas ne tikai programmētājiem, bet arī cilvēkiem ar citu interešu jomu. Patika, ka bija dažādu cilvēku viedokļi un stāsti, nevis tikai viena.”

” Spēlēt Minecraft ir forši! Nopietni, tur viens tas vīrietis teica, ka tas attīsta dažādas prasmes.”

 

 

25 thoughts on “Skolēni apmeklē profesionālo diskusiju “Kāds ir nākotnes IT cilvēks?”

  1. Atbalsojums: tinderentrar.com
  2. Atbalsojums: lovoo seriös
  3. Atbalsojums: free adult dating ads
  4. Atbalsojums: free dating site.com
  5. Atbalsojums: beans keto diet
  6. Atbalsojums: keto diet food
  7. Atbalsojums: keto meal replacement
  8. Atbalsojums: gay dating chat room
  9. Atbalsojums: gay 20 dating 70
  10. Atbalsojums: gay dating augusta ga
  11. Atbalsojums: gay dating vancouver
  12. Atbalsojums: gay snap dating

Comments are closed.