11. a klase dodas virtuālā ekskursijā

Izmantojot Junior Achievement Latvia piedāvājumu vietnē www.enudiena.lv, Siguldas Valsts ģimnāzijas 11.a klase 12.aprīlī devās virtuālajā ekskursijā uz RTU Rīgas Biznesa skolu, lai akcentētu tēmu “Veiksmīgs start-up: mīts vai realitāte?”

RBS pārstāve Leila Zabitova sniedza ieskatu biznesa organizācijas pamatos, radot pirmo priekšstatu par “start-up” uzņēmumiem. Iepazīstināja ar tādām ātri augošām un uz izaugsmi tēmētām Latvijas kompānijām kā “Printify” un “Mintos”, liekot atcerēties, ka Latvijas vārdu pasaulē spēj nest arī šādi uzņēmumi. Virtuālās ekskursijas laikā 11. a klases skolēniem bija iespēja sadarboties grupās, meklējot risinājumus, veidojot pamatus “start-up” uzņēmumiem, kas atvieglotu jauniešu dzīvi. Darbs, meklējot problēmas, ar kurām mūsdienās sastopas studenti, attīstīja problēmrisināšanas prasmes, kā arī lika padomāt par risinājumiem, kuri iepriekš šķistu neiespējami.

Skolēnu viedokļi pēc virtuālās ekskursijas:

”Man ļoti patika šī nodarbība par biznesu un “startup” biznesiem. Bija interesanti gan klausīties, gan domāt un iesaistīties ideju ģenerēšanā savā starpā. Manuprāt, vadītāja bija ļoti jauka un ieinteresējoša, kā arī bija labi, ka viss bija angļu valodā, jo tādā veidā papildus varēja attīstīt valodas prasmes. Svarīgākais, ko no visa “paņēmu sev”, ir tas, ka problēma ir iespēja. Un tieši tas ir visa pamatā gan lieliem, gan maziem uzņēmumiem, kā arī vienkārši personīgajā dzīvē.”

“Virtuālā ekskursija bija ļoti aizraujoša, daudz interesantāka nekā parastas audzināšanas stundas. Bija forši izrauties no ikdienas rutīnas un padarīt kaut ko citādāku.”

“Bija interesanti paklausīties par alternatīvajām tehnoloģijām.”

“Šī nodarbība bija ļoti interesanta, tā lika mums sameklēt ikdienas problēmas, lai pamanītu, ka tām ir arī iespējams risinājums un tāpēc to var izmantot kā biznesa ideju savas nākotnes pilnveidošanai.”

“Ļoti interesanta un pamācoša nodarbība, kas lika aizdomāties. Katrai problēmai var izdomāt risinājumu un, palīdzot citiem, pat nopelnīt.”

“Noderīgs bija padoms par “kanban board”. Patika tas ka bija jāstrādā grupās un jāmeklē risinājumu problēmām.”

“Man patika šī prezentācija par jaunuzņēmumiem, iepazinu daudz jaunas informācijas. Nezināju, ka snapchat un uber ir jaunuzņēmumi. Uzzināju, ka jaunuzņēmumi ir liela azartspēle, tas var vai nu ļoti ātri augt, vai arī ļoti ātri nomirt. Tas bija kaut kas jauns, jo mums nav bijis neviena ceļojuma angļu valodā.”

“Man ļoti patika šī nodarbība par biznesu un “startup” biznesiem. Bija interesanti gan klausīties, gan domāt un iesaistīties ideju ģenerēšanā savā starpā. Manuprāt, vadītāja bija ļoti jauka un ieinteresējoša, kā arī bija labi, ka viss bija angļu valodā, jo tādā veidā papildus varēja attīstīt valodas prasmes. Svarīgākais, ko no visa “paņēmu sev”, ir tas, ka problēma ir iespēja. Un tieši tas ir visa pamatā gan lieliem, gan maziem uzņēmumiem, kā arī vienkārši personīgajā dzīvē.”

“Manuprāt, ekskursija atvēra jautājumu par uzņēmējdarbības uzsākšanu un to, kas tam nepieciešams. Vidusskolas beigas ir posms, kad notiek “prāta vētra”, nezinot un esot nedrošam par to, ko vēlēsies darīt pēc vidusskolas absolvēšanas. Ļoti interesanti.”

“Manuprāt, pasauli pārņems šie alternatīvi, kas palīdz ikdienā.”

“Uzzināju jaunus faktus par konkrētām kompānijām/aplikācijām, piemēram, kādas izmaiņas pasaulē šīs kompānijas ir veikušas. Uzzināju par laika organizēšanas rīkiem kā Kanban un Scrum.”

Paldies RBS pārstāvei Leilai Zabitovai par ieskatu biznesa pasaulē!

 

11.a klases audzinātāja Daiga Jēkabsone

12 thoughts on “11. a klase dodas virtuālā ekskursijā

  1. Atbalsojums: lovoo kostenlos
  2. Atbalsojums: catholic dating
  3. Atbalsojums: carbon 14 dating
  4. Atbalsojums: dating show
  5. Atbalsojums: ketodietplanus.com
  6. Atbalsojums: keto bbq sauce

Comments are closed.