“Skolas somā” liekam pavasarīgu mūziku

1.aprīlī Siguldas Valsts ģimnāzijas telpās ieskanējās grupas ASTRO’N’OUT mazā sastāva ģitāras skaņas un balsis. No SVĢ reģionāli metodiskā centra skolēniem tiešsaistē tika translēta Māras Upmanes – Holšteines un Jura Kalniša uzstāšanās. Ar projekta “Latvijas skolas soma” atbalstu skolēni ne vien klausījās dziesmas grupas izpildījumā, bet arī uzzināja daudz jauna par grupas tapšanu, dziesmu rakstīšanas gaitu, gatavošanos koncertiem un iespēju tikties ar klausītājiem arī attālināti. Mūziķi dalījās savās pārdomās par to, ka skolā ir vērts mācīties visus mācību priekšmetus, jo tie viens otru papildina, noder visas prasmes, kas iegūtas. Jauniešiem bija iespēja dzirdēt padomus, kā sevi pamodināt pavasarim, kā motivēt sevi izdarīt veicamos darbus. Muzikālas satikšanās noslēgumā Māra un Juris atklāja savas Lieldienu svinēšanas tradīcijas, kā arī aicināja skolēnus aktīvi kustēties un ļaut pavasarim ienākt katrā mājā.
Paldies SVĢ IT centram par translācijas nodrošināšanu!
Skolēnu atsauksmes par piedzīvoto.
  • Patika sarunas, to tēmas, lika domāt, ko darīt Lieldienās, kā arī par to, ko daru ikdienā. Jauka saruna, foršas dziesmas, lika aizmirst visu pārejo. Liels paldies koncerta rīkotājiem un mūziķiem!
  • Patika viņu dziesmas. Visas dziesmas bija jau dzirdētas, tādēļ varēja pat dziedāt līdzi, kas radīja klātesamības sajūtu, kas šobrīd tik ļoti pietrūkst! Ļoti jauks koncerts, paldies!
  • Man patika nepiespiestā gaisotne un dažādās sarunu tēmas, kas lika domāt un noķert pavasara sajūtu.
  • Pasākums piepildīja sirdi ar gaismu un atnesa iedvesmu, kā arī spēku, kas noteikti noderēs mācību procesā. Mūziķi ne tikai izpildīja savus skaņdarbus, bet arī dalījās savā pieredzē par svētkiem un ne tikai, kā arī izteica ļoti svarīgas atziņas, kas noteikti iedvesmoja ne vienu vien skolnieku. Paldies par skaisto koncertu, kas bija piepildīts ar pavasari sildošu mūziku!
  • Stāsts, ko centās “Astro’n’aut” pateikt, bija apbrīnojami interesants un motivējošs. Kad runā šie cilvēki, var redzēt, ka viņi ir daudz ko pieredzējuši un zina daudzas lietas. “Daļa Rīgas”, protams, ir jau leģendāra dziesma. Šī man un mammai viena no mīļākājām latviešu mūzikas grupām.
  • Esmu bijis vienreiz uz viņu koncertu, bet tajā ne īpaši labi iepazinu grupas vēsturi. Šodien es saņēmu pozitīvu devu no viņu dziesmām un uzzināju par grupas vēsturi un piedzīvojumiem.
  • Bija ļoti interesanti, un man patika tas, ka koncerts bija brīvā formā. Man patika, ka bija ne tikai dziedāšana, bet arī komentāri un joki.
  • Ļoti sirsnīgs un pavasarīgs koncerts. Patika uz brīdi apstāties un vienkārši izbaudīt dziesmas, iedvesmoja iziet ārā biežāk un izbaudīt pavasari.
  • Dzīvesstāsti un sarunas bija interesantas un ar savu daļu taisnības, ieteikumiem un padomiem. Pazīstamu dziesmu akustiskās versijas, kas nav dzirdētas, ir unikāla pieredze. Patika koncerta dinamika, nebija garlaicīgi.
  • Man patika, ka runāja brīvi, nesamāksloti. Patika, ka nebija tā, ka tikai runāja vai dziedāja, bet darīja abus. Dalījās pieredzē. Interesanti bija ieteiktie veidi, kā uzlabot motivāciju.
  • Man ļoti patika, ka pa vidu dziesmām arī parunāja, tas radīja klātesamības sajūtu un lika padomāt un paklausīties kārtīgāk. Ļoti skaists koncerts! Iedvesmoja iet pastaigāties.
  • Ļoti jauks koncerts, man patika, ka visas dziesmas jau bija dzirdētas, populāras, varēja dziedāt līdzi. Iedvesmojošas sarunas starp mūziķiem par ticēšanu sev un sapņu piepildīšanu.

3 thoughts on ““Skolas somā” liekam pavasarīgu mūziku

  1. Atbalsojums: ashley tinder

Comments are closed.