Uzvara konkursā dos iespēju moderni aprīkot fizikas kabinetu

Nodibinājuma “Iespējamā misija” izsludinātajā konkursā “AS “Latvenergo” atbalsts izcilu fizikas kabinetu izveidei Latvijas vispārizglītojošās skolās” noskaidroti uzvarētāji – 10 Latvijas skolas, kuras saņems nepieciešamo fizikas kabineta aprīkojumu mācību procesa pilnveidei.  To vidū ir arī Siguldas Valsts ģimnāzija.

Bērnu un jauniešu izglītošana un ieinteresētības veicināšana apgūt fiziku un citus eksaktos mācību priekšmetus ir “Latvenergo” koncerna korporatīvās sociālās atbildības prioritāte, kuru atbalsta nodibinājums “Iespējamā misija”. Konkurss notika vienā kārtā, skolām iesūtot pieteikuma anketu, motivācijas vēstuli un nepieciešamo aprīkojuma sarakstu fizikas kabinetam eksakto zinību apguvei. Konkursa ietvaros saņemti 48 skolu pieteikumi, pavēstīja uzņēmumā.

Ekspertu komisija, kuras sastāvā Valsts izglītības satura centra, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Fizikas skolotāju asociācijas, Latvijas Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģijas inženieru savienības, Ekonomikas ministrijas, AS “Latvenergo” un nodibinājuma Iespējamā misija pārstāvji, izvērtēja iesniegtos piedāvājumus.

Konkursa rezultātā fizikas kabinetu aprīkojumu saņem: Talsu Valsts ģimnāzija un Ventspils 1.pamatskola  no Kurzemes reģiona; Rīgas Zolitūdes ģimnāzija un Mežciema pamatskola  no Rīgas; Andreja Upīša Skrīveru vidusskola un Pūres pamatskola  no Zemgales reģiona; Daugavpils 3.vidusskola un Daugavpils Valsts ģimnāzija  no Latgales reģiona; Siguldas Valsts ģimnāzija un Apes pamatskola  no Vidzemes reģiona.

AS “Latvenergo” valdes priekšsēdētājs Guntars Baļčūns: “Apsveicu aktīvākos un veiksmīgākos konkursa dalībniekus! Mēs Latvenergo apzināmies, ka mācību vide ir ļoti svarīga, lai radītu skolēnos interesi par fiziku un iedrošinātu arvien vairāk jauniešu studēt eksaktās zinātnes un kļūt par nākamajiem inovatīvu risinājumu veidotājiem.  Tādēļ – mācīsimies  fiziku, atcerēsimies, ka zināt ir stilīgi, bet fizika var būt patiesi  lieliska  un aizraujoša!”

Konkursā varēja piedalīties ikviena Latvijas vispārizglītojošā pamatskola un vidusskola/ ģimnāzija, iesniedzot pieteikumu. Katra reģiona un Rīgas uzvarētāji – viena pamatskola un viena vidusskola/ģimnāzija jeb kopā 10 Latvijas skolas saņem balvā nepieciešamo aprīkojumu mūsdienīga fizikas kabineta aprīkošanai ar kopējo balvu fondu 21 000 eiro vērtībā.

Materiāls no http://www.aprinkis.lv/index.php/sabiedriba/izglitiba/27338-siguldas-valsts-gimnazija-sanems-latvenergo-finansejumu-fizikas-kabinetu-aprikojumam