Atmiņas par kopā būšanu spēcina 7. un 8. klašu skolēnus

Lai gan šī gada 7.klašu neformālās uzņemšanas tēma  tika izplānota kā „Nenotikušie dziesmu svētki”, tomēr 15.oktobris Siguldas Valsts  ģimnāzijā bija notikusi svētku diena. Svētki, kuros 7.klašu skolēniem bija iespēja kā klasei vienoties kopīgu uzdevumu veikšanā, priecāties par kopā būšanu, piedzīvot izaicinājumus un gandarījumu par veiktajiem pārbaudījumiem. 

Kādu laiku pirms noteiktā datuma patīkamu satraukumu un svētku gaidas piedzīvoja 8.klašu skolēni, kas plānoja un organizēja tos , savu audzinātāju atbalstīti. Atbildīgi sadrabojoties, tika radīts „Nenotikušo dziesmu svētku ” plāns – inteliģents un radošs. 

Kādi pārbaudījumi un uzdevumi tika sagatavoti Septītajiem?

  • Ja reiz Dziesmu svētki, tad jāsagatavo dziesma.
  • Dziesmu svētki paredz atbilstošus tērpus vai vismaz tēmai pieskaņotus aksesuārus. Atbilstošais noformējums tika pārbaudīts un akceptēts ar zīmogu. Prieks, ka arī audzinātājas ievēroja svētku normas, savam apģērbam  pievienojot dziesmu svētku akcentus .
  • Pārbaudījumi 5. Slēpņu stacijās :
    1.  „Kaste kastē” –  ar jautriem un gandrīz nopietniem uzdevumiem;
    2. „Tautasdziesma” – izveidot no puzles gabaliņiem tautasdziesmu, arī uzdziedāt;
    3. „Stafete ar uzdevumu” – izmērīt klases vidējo pēdas garumu;
    4. „No baznīcas” – pēc J.Rozentāla gleznas motīviem izveidot dzīvo gleznu, iekļaujot tajā visu klasi un audzinātāju, nofiksējot gleznu fotogrāfijā;
    5. „Gatves deja” – iestudēt klases deju ar savu oriģinālo horeogrāfiju, iemūžinot to video.
  • Un kas gan tie par dziesmu svētkiem bez kopkora! Skolas iekšpagalmā Septītie deva svinīgo zvērestu Astotajiem un vienojās kopīgajā dziesmā, izpildot seno tautasdziesmu „Ziedi, ziedi rudzu vārpa” jaunās skaņās.

Lai fiksētie foto un video ļauj sildīties atmiņās pagarinātajā brīvlaikā un laikā, kad mūsu satikšanās klātienē ir jāatliek uz vēlāku. 

Sagatavoja Inta Kursīte,

8.c klases audzinātāja