Lielo ģimāzija aicina uz semināru par karjeras sarunām ar jauniešiem

Tiešsaistes seminārs “Kā runāt ar jaunieti par karjeru”.
Mērķauditorija: vecāki, pedagogi, klašu audzinātāji, PKK, jaunatnes darbinieki u.c.
Nodarbības ilgums:  2 stundas (120 min.)
Nodarbības formāts: tiešsaistē (ZOOM platformā).
Lektors: Andris Arhomkins, pedagogs, pasniedzējs, starptautiskās karjeras attīstības programmas “Start Strong” autors un vadītājs, VIAA “Karjeras atbalsta balvas” ieguvējs.  Vairāk informācijas par lektoru
Reģistrācija ir beigusies, sasniegts grupas maksimālais lielums. Reģistrētajiem dalībniekiem ir nosūtīta Zoom saite uz reģistrācijā norādīto epastu. 
Nodarbības tēmas: 
Efektīvas komunikācijas veidošanas pamati. Kā runāt, lai manī klausās un, kā klausīties, lai otrs vēlētos runāt. Sarunas veidošana. Klausīšanās tehnikas. Saskarsmes prasmes. Verbālā un neverbālā komunikācija.
 – Komunikācijas veidošana ar bērniem un jauniešiem. “Digitālās paaudzes” raksturīgākās iezīmes, uztveres īpatnības, komunikācijas modeļi, pasaules redzējums. Atbalsts, iejūtība, blakus būšana jeb, ko patiesībā no mums sagaida bērni un jaunieši. Praktiski piemēri.
 – Karjeras atbalsta saruna. Karjeras atbalsta sarunu modeļi, piemēri un pielietošana praksē. Iedvesmas un atbalsta sniegšana jaunietim, kurš atrodas karjeras vai studiju izvēles krustcelēs. Jauniešu pašmotivācijas prasmju pilnveide. Kā runāt ar jaunieti par karjeru “informācijas pārpilnības laikmetā”.
 – Jautājumu uzdošanas tehnikas. Praktiski piemēri. Jautājumi un atbildes.
Papildus: praktizēsim dažādus sarunu modeļus ar jaunieti, klausīšanās tehnikas, kā arī attiecību veidošanas instrumentus. Aplūkosim tipiskākās kļūdas, kuru dēļ komunikācija ar jaunieti nereti nonāk strupceļā. Uzzināsim arī, kā tikt galā ar jauniešu stundām ilgo atrašanos telefona un datora varā un, kā iedrošināt viņus karjeras ceļa sākumposmā.
Pedagogiem par dalību tiešsaistes nodarbībā būs apliecība par semināra noklausīšanos. 
Jautājumu un atbilžu sesija semināra laikā, piekļuve nodarbības ierakstam, prezentācijām u.c. darba materiāliem.