Mācību nedēļa veltīta dabai un klimatam

Iepriekšējā nedēļā pasaulē uzmanība tika pievērsta dažādām vides un klimata pārmaiņu aktivitātēm.

21.martā atzīmējām starptautisko Meža dienu. Tās mērķis ir palielināt vispārējo informētību par mežu nozīmību un iespējām, ko tas var sniegt tagadnes un nākotnes paaudžu vajadzību apmierināšanai. Šī gada tēma ir “Meži un klimata pārmaiņas”. Ir teiciens, ka mežs ir “planētas plaušas”, tāpēc 8.D klase fizikā Meža dienā mērīja kāds ir viņu plaušu tilpums, savukārt 7.E klase kopā ar ģeogrāfijas skolotāju Ilzi ir uzsākusi dalību pētnieciskajā spēlē “Mežotājs”, kurā var izaudzēt savu virtuālo mežu un iepazīt meža ekoloģisko, ekonomisko un sociālo nozīmi.

22.marts ir Pasaules Ūdens diena. Latvija var lepoties ar bagātīgiem ūdens resursiem. Mums netrūkst ne virszemes, ne pazemes ūdens, ir gara jūras piekrastes līnija un nokrišņu daudzums gadā nodrošina pietiekami mitru klimatu. Ko zinām par ūdeni? 7.E klase Ūdens dienu atzīmēja, spēlējot Baltijas Jūras projektā (Baltic Sea Project) skolēnu sagatavotās izlaušanās spēles. Klases olimpiskais sešinieks ūdens spēlēs: Emīlija, Miks, Madara C., Rūta R., Eilija un Jēkabs. Spēles pieejamas https://www.visc.gov.lv/lv/jaunums/ar-izlausanas-speli-atzime-pasaules-udens-dienu.  Arī Tu vari paspēt tās uzspēlēt!

Nedēļas noslēgumā 26.martā visa pasaule iesaistījās Zemes stundas aktivitātē, kurā dalībnieki tiek aicināti vakarā no 20.30 līdz 21.30 pēc vietējā laika uz stundu izslēgt apgaismojumu. Simboliskās akcijas mērķis ir aktualizēt klimata pārmaiņas un popularizēt elektroenerģijas taupīšanu ikdienā. Un ko darīt tumsā? Kādam vakariņas vai pirts aktivitātes sveču gaismā, kādam naksnīga pastaiga dabā, bet 7.E klase uz brīdi iegrima kopīgā čatiņā, lai atrisinātu Zemes stundas 2022 testu (https://lv-pdf.panda.org/jaunumi/?233410/Izpildi-zemes-stunda-2022-testu–par-dabu). Pārliecinošu uzvaru ar visātrākajām un precīzākajām atbildēm ieguva Rūta Spriņģe.