Skolā īsteno starptautisko matemātikas dienu

Š.g. 23. martā par godu starptautiskajai matemātikas dienai arī Siguldas Valsts ģimnāzijā skolēni komandās pa 2-5 cilvēki veica dažādus ar matemātiku saistītus uzdevumus. Sacensība notika atsevišķi pamatskolas un vidusskolas komandu starpā. Komandas bija ļoti radošas un parūpējās gan par interesantu nosaukumu, gan vienotu atpazīstamības zīmju izveidi. 

Lielu paldies sakām matemātikas skolotājiem par aizraujošajiem uzdevumiem!

 

11.d klases skolēni

 

Skolēnu atsauksmes:

Matemātikas diena bija ļoti interesanta un pārdomāta. Tā ļāva izaicināt sevi ne tikai no ierastās matemātikas, bet arī vairāk piesaistīt loģisko un radošo pusi.

Paula, 9.b

Kaut arī es līdz galam neizpildīju visus uzdevumus, tie, kurus izpildīju, bija jautri un aizraujoši galvenokārt tāpēc, ka viņus bija iespējams izpildīt, vairāk sliecoties uz dzīvē izdarāmām lietām nevis plikas izteiksmju rēķināšanas. Tik, ja tie laiki būtu vairāk sakārtoti, tad būtu bijis izcili!

Ivars, 10.b

Interesanti, bet priekš matemātikas dienas bija maz rēķināšanas un daudz skaitīšanas.

Miks, 11.d

Uzdevumi matemātikas dienā bija ļoti patīkama atpūta no ierastās matemātikas. Uzdevumi bija ļoti jautri un patīkami. 

Artis, 11.d

Jauka, atvērta atmosfēra. Ar jokiem, smiekliem, trāpīgiem un ļoti konkrētiem jautājumiem, reālu notikumu, situāciju aprakstiem gaisotne kļuva neformālāka, patiesāka, atklātāka. Ļoti patīkamas atmiņas.

Betija, 11.c

Bija tīri normāli. Dažos uzdevumos bija grūti izprast, kas tieši jādara, bet tā kopumā bija jautri un mūsu komandai viss izdevās diezgan gludi.

Rinalds, 11.a

Ļoti interesanti bija tas, ka skaitļus un ciparus vajadzēja meklēt pa skolu, kas uzdevumus padarīja daudz interesantākus un citādākus.

Katrīna, 11.d