Aktivitāte “Par tīru Latviju”

Par tīru Latviju!

“Zaļā josta” sadarbībā ar AS “BAO” un Valsts izglītības satura centru aicināja Latvijas mācību iestādes iesaistīties izlietoto bateriju vākšanas konkursā “Tīrai Latvijai!”. Piedaloties konkursā, ikkatrs tā dalībnieks veicinās videi kaitīgu preču nenonākšanu dabā un to pārstrādi otrreizējās izejvielās, saudzējot vidi un taupot resursus.

Konkursa laikā skolēni mācījās izprast izlietoto bateriju kaitīgo ietekmi uz vidi, iepazina bateriju pārstrādes gaitu un savām acīm ieraudzīja, cik daudz šo videi kaitīgo atkritumu katrs no mums ik gadu rada. Par savāktām baterijām klases saņēma ievērojamas „Zaļās jostas” atlaižu kartes Rīgas zooloģiskā dārza, Šokolādes muzeja, „Rūjienas saldējuma”, kā arī Līgatnes tīklu parka apmeklējumam.

7.a un 7.d klases jau nolēmušas, ka izmantos dāvātās atlaižu kartes mācību ekskursijā Līgatnē, kad apmeklēs tīklu parku.

Konkursā piedalījās 8.b klase ( audzinātāja I.Upīte – Dambīte), 7.e klase ( audzinātāja S.Lapiņa), 7.d klase ( audzinātāja I.Koļesnikova) un 7.a klase ( audzinātāja A.Ūdre).

Informāciju sagatavoja:

7.a klases audzinātāja A.Ūdre