Notika konkurss “Es – savā novadā” 7. klasēm

 Konkurss “Es – savā novadā”

12.aprīlī Siguldas Valsts ģimnāzijas 7. klašu skolēniem tika organizēts klašu komandu konkurss “Es – savā novadā”. Savas zināšanas par Siguldu apliecināja visas piecas klašu komandas.

Konkursā skolēni atbildēja uz jautājumiem par Siguldas novada vēsturi, kultūras un dabas objektiem. Skolēni apliecināja zināšanas par Siguldas novada domes darbību un paveikto, atpazina novada vides objektus un ģērboņus. Skolas pašpārvaldes vadītājs M.Priekulis bija sagatavojis video versiju, kurā citu novadu skolēni uzdeva jautājumus. Klašu komandas bija gatavojušās un zināja ievērojamākos Siguldas novada vides un dabas objektus, GNP,  kā arī atpazina siguldiešus, kuri ir pazīstami visā novadā. Arī klašu līdzjutēji radoši darbojās savās klasēs un iesniedza jauno novada ģērboni, tā iegūstot savai komandai papildus punktus.

Labs palīgs sagatavošanās darbā bija grāmata “Siguldas novadmācība” un Siguldas Valsts ģimnāzijas IMC sagatavotie materiāli, kuri bija pieejami visiem ģimnāzistiem bibliotēkā.

1.vietu ieguva 7.b klases komanda ( audzinātāja I.Celmiņa). Par nedaudz punktiem atpalika, bet 2. vietu izcīnīja – 7.d klases komanda ( audzinātāja I.Koļesnikova), bet 3. vietu ieguva 7.c klases komanda  (audzinātāja K.Ūzuliņa). Atzinību ieguva 7.e  komanda ( audzinātāja S.Lapiņa) un 7.a klases komanda ( audzinātāja A.Ūdre).

Konkursu gatavoja, vērtēja un  lieliski vadīja skolas pašpārvaldes pārstāvji – Mariss Priekulis ( 11.d), Beāte Betrise Pētersone ( 9.c), Elizabete Arāja ( 10.b), Elza Grudule ( 11.a) un Ērika Pudņika ( 10.a).

Pateicamies klašu audzinātājām, Skolas pašpārvaldes žūrijai un IMC par labo sadarbību!

Informāciju sagatavoja:

Siguldas Valsts ģimnāzijas MC vadītāja A.Ūdre