Siguldas Valsts ģimnāzijā viesojās Kanādas vēstnieks Latvijā Kevins Rekss

Siguldas Valsts ģimnāzijā viesojās Kanādas vēstnieks Latvijā Kevins Rekss (Kevin Rex).

Trešdien, 30. martā, reģionālās vizītes laikā Kanādas vēstnieks tikās ar Siguldas novada domes priekšsēdētāju Uģi Mitrevicu, pašvaldības pārstāvjiem un novada uzņēmējiem. Ap plkst. 14.00 vēstnieka kungs ar delegāciju ieradās Siguldas Valsts ģimnāzijā.

Lielajā zālē norisinājās Kanādas vēstnieka un militārās jomas pārstāvja lekcija par Kanādu, tās vēsturi un kultūru, kā arī mūsu valstu diplomātiskajām attiecībām.

Savukārt, 11.d un 12.c klases skolēniem bija lieliska iespēja lekciju par franču kultūru Kanādā klausīties franču valodā. Lekciju zālē bija ieradies Kanādas pirmais sekretārs un divi militārie pārstāvji, kuri katrs bija no sava valsts reģiona, līdz ar to jauniešiem bija iespēja dzirdēt 3 dažādas Kanādas franču valodas izrunas. Nodarbībā tika runāts par Kanādas tradīcijām, par to, kā dzīvē izpaužas divas valsts oficiālās valodas, par franču un angļu kultūru Kanādā, tika atbildēts uz vairākiem skolēnu jautājumiem, kā arī viesi dalījās savos iespaidos par Latviju. Lekcijas sākumā Kanādas vēstniecības pārstāvji jauniešiem parādīja video par Latvijas un Kanādas savstarpējām politiskām attiecībām un to nozīmi. 11.d klases skolnieces bija sagatavojušas prezentāciju, kurā pastāstīja dažādus interesantus faktus par Kanādu, kurus viesi aktīvi papildināja. Nodarbības beigās mūsu viesiem un pašiem skolēniem bija iespēja savā starpā sacensties franču valodas skolotājas Ineses Ērmanes-Peičas izveidotajā virtuālajā viktorīnā par interesantiem faktiem par Latviju.

Abās lekcijās skolēni bija ļoti ieinteresēti un uzdeva daudz izsmeļošu jautājumu gan angļu, gan franču valodās.

Saite uz Kanādas vēstniecības fotogrāfijām šeit