Siguldas Valsts ģimnāzijas 86. Žetonu vakars “Zelt’ā (ie)raudzītie’s”

2022. gada 22. aprīlī skolā virmoja pavasarīgs prieks, jo notika Siguldas Valsts ģimnāzijas 86. Žetonu vakars “Zelt’ā (ie)raudzītie’s”.

Ņemot vērā, ka 2021./2022. gads bija dažādiem izaicinājumiem bagāts, skolēni lēma skolas piederības zīmes saņemt pavasarī, brīdi pirms finiša taisnes vidusskolas posmā. Šogad skolas piederības zīmi, “Baltu rotās” īpaši darinātu sudraba piespraudi vai kulonu, saņēma septiņdesmit četri divpadsmito klašu jaunieši: 12. a klase, audzinātāja Daiga Jēkabsone, 12. b klase, audzinātāja Ilze Zīriņa – Eglīte, 12. c klase, audzinātāja Inta Janule.

Pasākumā valdīja balvu pasniegšanas ceremonijas noskaņa, skolēni bija izvirzījuši īpašiem apbalvojumiem savas klases nominatus, pēc skolotāju balsojuma tika noteikti balvu saņēmēji septiņās nominācijās. Balva tika īpaši darināta SVĢ absolventam piederošā uzņēmumā SIA Werte, paldies par šo sadarbību! Skolēnu ideju mākslinieciskā izpildījumā veidoja un balvas izdaiļoja skolotāja Inta Janule. Balvu nominācijas bija “Humanitārais prāts” – par sasniegumiem humanitāro zinātņu priekšmetos, šo balvu saņēma Agnese Zaperecka, bet balva “Eksaktais risinātājs” tika pasniegta Jānim Odziņam par izcilību eksaktajos priekšmetos, Adelīna Andersone saņēma balvu nominācijā “Radošais atklājējs”, kas tika veltīta skolēnu radošās pašizpausmes novertēšanai. Nominācijas “Spēcīgs organizētājs” balvu saņēma Paula Malnača, jo viņai piemīt līderības un augstas organizatoriskās spējas. Nominācijas “Sadarbīgs draugs” laureāts bija Reinis Jēkabs Ozols, jo pierādījis sevi kā uzticamu sadarbībā un draudzībā. Nominācijas “Olimpiskais censonis” laureāts Sandijs Suhānovs ir ļoti sportisks. Balvu “Idejisks filozofs” saņēma Valters Vasiļjevs, kurš ikdienas skolas gaitās ne vien studē filozofiju, bet arī uzmundrina klasesbiedrus ar filozofiskiem izteicieniem.

        Jau ierasts, ka Žetonvakarā skolēni parāda savus talantus un prasmes, arī šogad neizpalika tautu dejas, dziesmas un humors, īpašs pārsteigums bija priekšnesums franču valodā, taču pozitīvas emocijas raisīja sirsnīga skolēnu kopdziesma.

Paldies skolēniem, kuri centās, lai šis vakars būtu īpaši jauks, paldies Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājam U. Mitrevicam par uzmundrinošiem vārdiem, paldies pasākuma vadītājai, reiz SVĢ skolniecei Rūtai Dvinskai!