4. maijs – Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas diena pie balti klāta galda

Šī gada 3. maijā Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēniem klases stundas tika veltītas, lai aktualizētu vārda “brīvība” nozīme, lai kopā priecātos un apziņā novērtētu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, lai satiktos sarunās pie balti klātiem galdiem klasēs.

Aktualizējot “Baltā galdauta svētkus” kā vienu no veidiem, kad izceļas ģimenes kopā būšanas vērtību, skolas 2. stāvā bija simbolisks saimes galds par godu Latvijai. Šoreiz tas bija klāts ar traukiem, uz kuriem uzrakstītas dažādas atziņas par brīvības nozīmi, jēgu, aicinot skolēnus padomāt, kāds ir tas garīgais ēdiens, ar ko barojam savu prātu, kādas ir mūsu domas un kas ietekmē mūsu viedokļus.

     

9.C klases audzināšanas stundā par godu 4.maijam tiešsaistē viesojās un gan par patriotismu, gan par NBS stāstīja un uz skolēnu jautājumiem atbildēja pulkvežleitnants Kaspars Mazitāns, NBS Apvienotā štāba, Operatīvā plānošanas departamenta priekšnieka vietnieks.
Skolēni uzzināja par info karu, kas jādara, lai kļūtu NBS, cik dažādas profesijas ir tajā, kas jādara, lai būtu gatavi aizstāvēt Latviju un tās brīvību
Klašu kolektīvi kopā klāja svētku galdu, spēlēja spēles par Latviju un baudīja kopā būšanu BRĪVĪBĀ.
Lai gaiša un ģimeniska kopā būšana!