11. a Gada klases ekskursija

Gada klases ekskursija
7.oktobrī 11.a un 11.c klases devās ekskursijā uz Ventspili. 11.a klasei ceļa izdevumus sedza Siguldas pašvaldība par uzvaru konkursā “Gada klase 2021./ 22. m.g.” Diena bija ļoti gara un piesātināta aktivitātēm. Pēc ierašanās Ventspilī pirmā pieturvieta bija Jaunrades nams, kur apmeklējām Planetāriju un noskatījāmies zinātnisku filmu par kosmosu. Tālāk ceļš veda uz nesen atklāto zinātnes centru “VIZIUM”.
Zinātnes centrā ikvienam apmeklētājiem ir iespēja nokļūt nākotnes pilsētā, kur ar vairāk nekā 80 interaktīviem un izglītojošiem eksponātiem un dabaszinātnēm veltītām galerijām var iepazīt zinātni un vienlaikus aizraujošā veidā uzzināt par tādām tēmām, kā fizika un matemātika, modernās tehnoloģijas un programmēšana, veselīgs dzīvesveids, cilvēks un sevis izzināšana, ģeogrāfija u.c.
VIZIUM ir vieta, kur interesanti un jēgpilni pavadīt laiku. Īpaši interesants un aizraujošs ir centra piedāvātais zinātnes šovs, kur interaktīvā veidā apmeklētāji tiek demonstrēti dabaszinātniski eksperimenti. Tos izbaudījām arī mēs. Pēc izglītojošās programmas sekoja “brīvais laiks”, kuru katrs varēja izmantot pēc saviem ieskatiem: citi apmeklēja Ventspils Livonijas ordeņa pili, citi jauno koncertzāli “Latvija”, kā arī izbaudīja Ventspils ēdināšanas vietu viesmīlību , vecpilsētu un promenādi. Arī Ventspils laika apstākļi ‘lutināja “ gada klasi.’

11.a klases audzinātāja I.Romanovska