9. b klase viesojās Saeimā

Atvērto durvju diena Saeimā

 2022.gadā Latvijas parlaments svin nozīmīgu jubileju – aprit 100 gadi, kopš pirmo reizi sanāca Saeima. 1.Saeima uz savu pirmo sēdi pulcējās 1922.gada 7.novembrī . Līdz ar parlamenta sanākšanu stājās spēkā arī Latvijas valsts pamatlikums jeb Satversme, kas noteica valsts iekārtu un varas īstenošanas principus.

Gaidot šo pasākumu Saeimas namā piektdien, 14.oktobrī, aizvadīta Atvērto durvju diena, kuras laikā parlamentā viesojās aptuveni 1800 interesentu. Starp tiem arī SVĢ 9.b klases skolēni Viņi  iepazinās ar parlamenta simtgadei veltīto ekspozīciju “Saeima – 100”, kā arī apskatīt Saeimas Sēžu zāli un citas greznās reprezentācijas telpas.

Parlamenta zālē  bija iespēja aplūkot īpašu vēstures liecību – starpkaru perioda oriģinālo Saeimas Prezidija krēslu. Atsevišķā telpā varēja aplūkot ilggadējā parlamenta priekšsēdētāja Paula Kalniņa 150 gadu jubilejai veltīto izstādi “Bez demokrātijas nebūs Latvijas” un iepazīt viņa dzīvesstāstu.

Atvērto durvju dienā ikviens interesents varēja bez maksas nosūtīt īpašu Latvijas parlamenta simtgadei veidotu pastkarti uz jebkuru vietu Latvijā un nofotografēties fotostūrītī.

Saeimas nama apmeklētāji un arī citi skolēni vēl var pagūt piedalīties parlamenta organizētajā  jauniešu fotokonkursā “Brīvība. Neatkarība. Demokrātija”, kas rīkots, atzīmējot Saeimas simtgadi un gatavojoties Lāčplēša dienai.

Saeimas drošības policijas darbinieki  bija īpaši iepriecināti un uzteica skolēnus par glītajām SVĢ skolas formām un to cieņpilno  nēsāšanu .

9.b klases audzinātāja Indra Upīte-Dambīte