Siguldas šahistu rudens melnbaltās krāsās

Siguldas rudens melnbaltās krāsās!

Siguldā šaha dzīve katru rudeni sit augstu vilni, kad kopā ar zelta lapu tīkotājiem ierodas arī daudzskaitlīgs pulks melnbalto lauciņu spēles cienītāji. Jau 11 gadu pēc kārtas oktobra sākumā –  01.- 02.oktobrī notika Siguldas atklātais čempionāts ātrajā šahā un daudzkārtējās Latvijas čempiones šahā Mildas Laubertes atcerei veltīts “blitz” jeb ātrspēles turnīrs. Abos turnīros kopā piedalījās 127 šahisti no dažādiem Latvijas novadiem, Lietuvas, Igaunijas, Čehijas, Ukrainas, Filipīnām un Francijas.

Siguldas Valsts ģimnāzijas šahistiem ar iepriekšēju pieredzi šīs sacensības ir pirmā nopietnā pārbaude pēc vasaras. No Siguldas Valsts ģimnāzijas šaha pulciņa turnīrā piedalījās Miks Tomass Hižņikovs (12.d),  Atis Dubrovskis (9.b), brāļi – Valters (10.b) un Georgs (7.b) Veinbergi un Raiens Rūja (10.b). Turnīrā startēja arī šahisti no Laurenču pamatskolas, Siguldas pilsētas vidusskolas un Siguldas 1.pamatskolas. Kopā Siguldas novada skolēnu saimi pārstāvēja 11 dalībnieki.

Labākais no jaunajiem Siguldas novada šahistiem ieguva pazīstamā šaha entuziasta, nu jau aizsaulē aizgājušā skolotāja Ulda Deisona vārdā nosaukto speciālbalvu labākajam novada skolniekam, un šo balvu šogad atkārtoti izcīnīja Siguldas Valsts ģimnāzijas 12. klases audzēknis Miks Tomass Hižņikovs. M.T.Hižņikovs ar labu rezultātu – 5,5 punkti 11 spēlēs apsteidza  pārējos jaunos Siguldas šahistus. Jāatzīmē, ka jaunieši cīnījās vienā turnīrā kopā ar daudz pieredzējušajiem šaha spēles meistariem.

Turnīra rezultātus var atrast sekojošā interneta vietnē :

https://chess-results.com/tnr662365.aspx?lan=1&art=1&rd=11

Šahisti spraigās cīņās katrs izspēlēja 11 šaha partijas ar laika kontroli 12 minūtes katram spēlētājam un plus 5 sekundes par katru gājienu. Ikkatrs spēlētājs saprata, ka ir vēl daudz ko mācīties sarežģītajā šaha spēlē, un iegūtā pieredze būs vadmotīvs šaha prasmju uzlabošanas jomā.

Šaha pulciņa skolotāja Sandra Harlinska