Veiksmīgi notikusi Vecāku konference

26. oktobrī Siguldas Valsts ģimnāzijā notika 1.Siguldas novada skolēnu vecāku konference “Izaugsme kopā veidojot vienotu sistēmu , kur ikviens bērns spēj realizēt savu potenciālu un piedzīvo izaugsmi.”

Lai mēs justu piederību un izdzīvotu sociālas būtnes svarīgāko īpašību – darboties kopā vienotam rezultātam, svarīgi ir veidot kopīgu redzējumu un skaidru sistēmu. Kā to labāk darīt? Kā vienotu platformu mēs varam izvēlēties izglītības iestādi, kura ir saistoša visiem- kā vecākiem un pedagogiem, tā skolēniem. Kādas ir skolēnu, pedagogu, vecāku un sabiedrības kopējās vajadzības? Mēģinājām rast vienojošus skatupunktus visās sistēmās – ģimene, izglītības iestāde, sabiedrība, noskaidrot, ko katrs sagaida un ir gatavs dot, lai ikviens bērns spēj realizēt savu potenciālu un piedzīvo izaugsmi un kā līdzsvarot mūsu gaidas un iesaisti?
Diskusijas vadīja Ansis Bogustovs iesaistot sarunā gan Siguldas novada izglītības iestāžu vadītājus  – Siguldas Valsts ģimnāzijas direktoru Rūdolfs Kalvāns un Mālpils vidusskolas direktori Jeļenu Cauni -, gan Siguldas Valsts ģimnāzijas Vecāku padomes vadītāju Ingu Pētersoni un Laurenču sākumskolas Skolas padomes priekšsēdētāju Ilzi Skrodeli-Dubrovsku, gan pusaudžu resursu centra Siguldas filiāles vadītāju Elīnu Rotbahu-Zarembu un Vecāku izglītības programmas “Plecs” lektorus Georgu Rubeni un Ingu Oliņu. Sarunās iesaistījās Siguldas Valsts ģimnāzijas, Siguldas pilsētas vidusskolas, Krimuldas vidusskolas, Mālpils vidusskolas, Siguldas 1.pamatskolas, Mores pamatskolas, Inčukalna pamatskolas Laurenču sākumskolas vecāki vai vecāku padomju pārstāvji.

Sarunas un diskusijas norisinājās omulīgā gaisotnē, kurā katrs jutās gaidīts un droši varēja paust savu viedokli un dalīties pieredzē.

Atziņas no pasākuma dalībniekiem:

“Skola nav platforma, kur visiem vecākiem izpausties. ” Tur ir jābūt konstruktīvai sadarbībai .
Lai sadarbība veidotos ir vajadzīgs mērķis.
Cīņa ar…. nav par kompromisu, bet vainīgā meklēšanu.
Cīņa par…ir katra iesaiste un atbildība par rezultātu.
Vienmēr ir jāmēģina vēlreiz.

Pozitīvi, ka vecāku viedokļos izskanēja sapratne, ka skolā būtiski ir tas, ka skolēni sadarbojas kopā, ka mācās saprast atbildību par savu klasi un skolu. Vecāki akcentēja arī to, ka ir savu bērnu drošais pamats, ka vecākiem nav jādara un jālemj skolēnu vietā, kā arī jābūt ļoti saprotošiem, pirms iesaistīties kādas konfliktsituācijas risināšanā skolā. Vairākkārt izskanēja, ka vecāki ir gatavi sniegt izglītības iestādēm atbalstu gan problēmu risināšanā, gan izaugsmes iniciatīvās.

Stiprinot pārliecību, ka skola ir visas sabiedrības atbildība Ansis Bogustovs saka:  ”Ja mēs ieguldām sevi skolā, mēs ieguldām sevi sabiedrībā, ja mēs ieguldām sevi sabiedrībā, mēs veidojam labāku Latviju!”

Konferenci organizēja SVĢ mūžizglītības iniciatīva “Lielo ģimnāzija”

Paldies par dalību un uz tikšanos!