9.a klases ekskursija uz Bausku un Rundāli

9.a klases ekskursija uz Bausku un Rundāli

1. novembrī 9.a klase devās ekskursijā uz Bausku. Bija jauka diena un labs laiks, no rīta pat brīžiem uzspīdēja saule.
Pirmā pietura bija Bauskas motormuzejs, kur varēja ieskatīties pagātnē. Mēs apskatījām senas automašīnas un motociklus un katrs izvēlējāmies savu sapņu mašīnu. Te ar trenažiera palīdzību varēja sēsties pie stūres un izbraukt Biķernieku trasi vai pārbaudīt savu ātrumu, braucot ar velosipēdu. Pie muzeja bija jauks rotaļu laukumiņš, kurā varējām atgriezties bērnībā. Tur kopā jautri smējāmies un nofotografējāmies. Pēc tam devāmies uz Rundāles pili.
Ierodoties Rundāles pilī, kļuvām par jaunajiem restauratoriem, jo muzejpedagoģiskās programmas ietvaros uzzinājām par restauratora darbu un veicām trīs uzdevumus. Pēc tam sekoja ekskursija pa pili.
Rundāles pilij ir ļoti interesanta vēsture. Te varēja atkārtot un papildināt vēstures zināšanas. Pili mums izrādīja vislabākais un visaizrautīgākais gids Olafs Soloveika, kas ļoti izteiksmīgi stāstīja gan par pils vēsturi, gan par tās iemītnieku paradumiem un spēja ieinteresēt pilnīgi visus.
Kad Rundāles pils bija apskatīta, devāmies neielā pastaigā pa pils dārzu un secinājām, ka pils dārzs pat rudenī ir ļoti skaists. Ekskursijas nobeigumā pavadījām brīvo laiku Bauskā.
Mēs izbaudījās iespēju doties ārpus skolas kopā ar klasi. Visas ekskursijas laikā varēja just, ka klase ir ļoti draudzīga un saliedējas.
Paldies saprotošajam šoferim Aivaram un sociālajam pedagogam Gintai Diļevkai, kas mūs pavadīja! Paldies Rundāles pils muzeja sabiedrisko attiecību speciālistei Andrai Jakovičai par fotogrāfijām. Izrādās, ka muzejus ir interesanti arī vēlā rudenī, kad tur vairs nav tūristu pūļu. Brauciet arī jūs!

9.a klases skolēnu iespaidus
apkopoja audzinātāja Lāse Vilka