ANO JDP vizīte Siguldas Valsts ģimnāzijā

ANO JDP vizīte Siguldas Valsts ģimnāzijā

Trešdien, 2. novembrī, Siguldas Valsts ģimnāzijā viesojās Apvienoto Nāciju Organizācijas Jauniešu delegātu programmas (ANO JDP) Latvijas šobrīdējā delegāte Anete Biķe.

Iesākot ar nelielu prezentāciju, A. Biķe iepazīstināja klausītājus ar ANO, tās mērķiem, vērtībām un struktūru. Tikšanās laikā ievērojami paplašinājām savas zināšanas par ANO un tās apakšvienībām. Nodarbībā skolēniem tika dota iespēja diskutēt par dažādām aktuālām problēmām, tai skaitā ANO Ilgspējīgās attīstības mērķiem, kuriem Latvijai būtu jāpievērš īpaša uzmanība. Tika uzklausīti visi skolēnu jautājumi, neskaidrības un viedokļi. Anete pastāstīja par savu pieredzi dzīvojot ārzemēs, pildot svarīgo jauniešu delegātes darbu un piedaloties asamblejās.

Apvienoto Nāciju organizācijas Jauniešu delegātu programma ir ANO iniciatīva, lai veicinātu jauniešu līdzdalību savas valsts pārvaldē un ārpolitikas veidošanā. ANO Jauniešu delegāts ir daļa no savas valsts delegācijas ANO rīkotajos pasākumos, kā arī pārstāv Latvijas jauniešus citās ar ANO saistītajās aktivitātēs. Jaunieša loma valsts delegācijā ir sniegt savu redzējumu ar jaunatni saistītās jomās, palīdzēt valsts delegācijai savu iespēju un prasmju robežās, kā arī veidot sadarbību ar citu valstu Jauniešu delegātiem. Latvijā šī programma pastāv jau vairākus gadus.

Paldies skolēniem, kuri ieradās!
Īpašs paldies Anetei un ANO JDP par pieredzes apmaiņu!

Informāciju sagatavoja
Eiropas kluba “ES Siguldā!” prezidente Elza Sīle