Darbu uzsāk jaunais Skolēnu pašpārvaldes sasaukums

Darbu uzsāk jaunais Skolēnu pašpārvaldes sasaukums

17.oktobrī uz pirmo sēdi sanāca jaunizveidotā Siguldas Valsts ģimnāzijas Skolēnu pašpārvalde. “Jauns gads, jauna pašpārvalde!” – šis pārfrāzētais izteiciens pilnībā attaisno sevi, jo šajā mācību gadā pašpārvaldes darbā tiek ieviesta iniciatīva “Kontakts”, kā arī turpmāk Skolēnu pašpārvaldē būs pārstāvētas visas ģimnāzijas klases.

Oktobra trešajā pirmdienā tikās jaunie Skolēnu pašpārvaldes dalībnieki, lai saliedētos, ievēlētu vadītājas vietniekus, kā arī vienotos par departamentu pārstāvjiem. Visupirms izaugsmes treneres Andas Upenieces vadībā pašpārvaldes dalībnieki uzzināja vairāk par cits cita prasmēm un idejām, kuras tiks liktas lietā jaunās pašpārvaldes darbā. Rakstīšana, zīmēšana, publiskā runa, skriešanas elementi, prezentācijas prasmes – tā ir tikai maza daļa no raibā aktivitāšu kaleidoskopa, kas rosināja iepazīties, sadraudzēties un vienoties kopīgam darbam skolas saimes labā. 

Sēdes turpinājumā norisinājās Skolēnu pašpārvaldes vadītājas vietnieku vēlēšanas. Jāpiebilst, ka pašpārvaldes vadītāju izraudzījās pārrunu gaitā. Skolēnu pašpārvaldi nākamajā sasaukumā vadīs Elizabete Arāja. Vietnieku amatu kandidāti uzstājās ar īsu uzrunu, kuras laikā centās pārliecināt pašpārvaldes dalībniekus balsot par tieši viņa vai viņas kandidatūru. Balsojumu rezultātā par pašpārvaldes vadītājas vidusskolas vietnieci tika ievēlēta Beāte Beatrise Pētersone, bet pamatskolas vietnieces amatā ievēlēta Elza Šmitiņa. 

Jaunajā sasaukumā darbosies pieci departamenti. Radošo departamentu vadīs Ance Zariņa, Kultūras departamenta vadība uzticēta Robertam Žanim Betem, par Sporta departamenta vadību rūpēsies Dāvis Dalders, Lietvedības departamenta vadītājs būs Uģis Začests, savukārt Mediju departamentu vadīs Mariss Priekulis. 

Pēc pirmās sēdes pašpārvaldes dalībnieki aizpildīja aptaujas, kurās pauda savu viedokli par sēdes norisi, kā arī pašreizējiem klašu vecāko pienākumiem un darba vidi klasēs.

19. oktobrī Skolēnu pašpārvaldes vadītaja piedalījās klašu audzinātāju sanāksmē. Kopā ar izaugsmes treneri A. Upenieci tika diskutēts par klašu vecāko pienākumiem, prezentēti aptauju rezultāti. E. Arāja sanāksmes dalībniekus iepazīstināja ar darbībām, kā plānots uzlabot skolēnu labsajūtu un sadarbības spējas iniciatīvas “Kontakts” ietvaros. Norisinājās saruna par sadarbības iespēju paplašināšanu starp klašu audzinātājiem un klašu vecākajiem.

Informāciju sagatavoja

SVĢ Skolēnu pašpārvaldes Mediju departaments