Siguldas Valsts ģimnāzijas personīgās un komandas izaugsmes iniciatīva “Zvaigznes klase”

Siguldas Valsts ģimnāzijas personīgās un komandas izaugsmes iniciatīva “Zvaigznes klase

Ikviena Siguldas Valsts ģimnāzijas klase iesaistās personīgās un komandas izaugsmes iniciatīvā “Zvaigznes klase”. Mērķtiecīgs process sākās 2. septembrī, kad visas klases , atbilstoši audzināšanas darba prioritātei – Skolēna personības pilnveides modeļa īstenošana mācību un  audzināšanas procesā un mācību darba prioritātei – Pašvadīts mācību procesa pilnveide, izvirzīja klases mērķi, definējot arī virzības soļus un precizējot kritērijus, kā to sasniegt.
“Zvaigznes klase” ir katra klases skolēna ieguldījums kopīgam rezultātam, stiprinot komandu un veidojot savus ieradumus, gan klases kopumā. Procesā uzmanību vēršam uz pozitīvu, motivējošu un komandu stiprinošu ieradumu veidošanu un atbildības stiprināšanu, virzoties uz Inteliģentu sabiedrību.
Vērtēšana un pašvērtēšana gada garumā notiek :

  • Katras klases izveidotais “Klases mērķis”
  • Pasākumu organizēšana un dalība tajos
  • Iniciatīvu pieteikšana
  • Vērtību vēstnesis
  • Skolas vērtības “Inteliģence” attīstīšana caur dažādām aktivitātēm

Oktobra otrā puse un novembris ir “Apzinīgās ierašanās mēnesis” , kur īpaša vērība tiks pievērsta stundu apmeklēšanai un ierašanās uz tām laikā . lai aktualizētu, cik tas ir būtiski 7.a, 7. d, 7.e , 9.a, 9.b un 9.c iesūtīja savus veidotos video “Apzīnīgās ierašanās mēnesis”, pamatojot, kādēļ svarīgi būt laikus skolā. Precīzākās atbildes uz šo jautājumu vizuāli sniedz sniedza 7. E klase. Lai pārliecinātos, kā tas notiek ikdienā un vai skolēni šo uztver nopietni, no 1.novembra cītīgi sekosim līdzi apmeklējumam gan no rītiem, gan dienas citos laikos.
Veidosim ieradumu būt laikā savā darba vietā skolā – mācību stundās.   Video skatāms ŠEIT