SVĢ 7.-9. klašu volejbola komandas piedalās Latvijas skolu volejbola sacensībās

SVĢ 7.-9. klašu volejbola komandas piedalās Latvijas skolu volejbola sacensībās.

4.novembrī Koknesē notika Latvijas skolu 76. spartakiādes sacensības volejbolā 7.-9. klasēm. Koknesē bija ieradušas 29 dažādu skolu volejbola komandas, lai noskaidrotu labākās komandas skolām Latvijā.

Siguldas Valsts ģimnāzija piedalījās ar 3 komandām – zēni licencēto grupā (skolēni, kuri piedalās Latvijas Jaunatnes volejbola čempionātā), meiteņu komanda nelicencēto grupā un zēnu komanda nelicencēto grupā.

Visaugstāko 4. vietu izcīnīja zēnu komanda licencēto grupā. Spēlē par 3. vietu ģimnāzijas zēni piekāpās Rēzeknes Valsts ģimnāzijai ar 11:13 (spēles notika uz laiku).

Komandā spēlēja Dāvis Kalniņš 9.b, Pauls Purgailis 9.b, Roberts Būda 9.b, Emīls Radziņš 9.c, Krišjānis Bojārs 9.d un Ričards Kārlis Zemītis 8.b.

Nelicencēto meiteņu grupā ģimnāzijas meiteņu komanda ieguva 6. vietu. Komandā spēlēja Elza Šmitiņa 8.a, Paula Leimane 8.b, Elīza Pole 8.b, Keita Marcinkeviča 8.b, Simona Lāčplēse 8.b, Renāte Tīna Radzeviča 8.c un Ance Eglīte 8.e .

Nelicencēto zēnu grupā tika iegūta 6. vieta. Komandā spēlēja Matīss Blūms 7.b, Jānis Krists Jēkabsons 7.b, Edvards Brivna 7.c, Edvards Žukovskis 7.c, Rodrigo Iga 7.c un bruno Parfenkovs 7.e.

Skolēnu pārdomas par sacensībām:

Rodrigo

Manuprāt ,šīs sacensības deva lielu pieredzi, lai saprastu, kā ir piedalīties sacensībās, kā komunicēt un sadarboties ar komandas biedriem sacensību laikā. Mans mērķis sacensībās bija atdot visu, kas man ir, un iegūt pieredzi, kas un kā notiek sacensībās. Sacensībās tika pieļauts daudz kļūdu, no kurām ir jāmācās.

Emīls

Šīs sacensības man ļoti patika, bija iespēja spēlēt volejbolu ar citu skolu komandām, kā arī socializēties. Vēlos, lai šāda veida sacensības notiktu biežāk!

Edvards Ž.

Manuprāt, turnīrs bija svarīgs. Ne uzvarēšanas dēļ, bet svarīgs, lai varētu pilnveidot prasmes par pozīcijām un mainīšanos. Turnīrs parādīja vietas kur katram ir jāpiestrādā. Tātad bija vērts braukt.

Matīss

Sacensības bija labas, bija interesanti, man tās bija pirmās volejbola sacensības, bet domāju, ka labi nospēlēju.

Krišjānis

Es domāju, ka varēju nospēlēt labāk. Par cik iepriekš bijām spēlējuši ar libero, mazliet jaucās tas, kā jāspēlē aizmugurē, kad jāiet pa labi un kad pa kreisi. It kā visu sapratu, bet jaucu.

Dāvis

Man patika komandas saliedētība un viena otra uzmundrināšana. Pietrūka nedaudz tehniskā izpildījuma no pāris spēlētājiem. Nebiju labākajā veselības stāvoklī.

Jānis

Man likās, ka es varēju labāk un ka kā komandai vēl jāpastrādā, piemēram, jāpasaka, kurš ņems bumbu utt. Bet man liekas, ka bija normāli, jo tās bija mūsu pirmās sacensības.

Edvards B.

Man liekas, ka šīs sacensības bija ļoti noderīgaspieredzei, lai pierastu pie spēles situācijām un lai sadarbotos ar komandas biedriem. Secināju, ka jāiemācas precīzāk pieņemt serves.

Pauls

Nospēlējām normāli, salīdzinot ar pagājušo gadu, bet tomēr ir diezgan daudz lielu lietu pie kā cītīgāk treniņos jāstrādā, piemēram,servju uzņemšana, novietojums, serves. Spēles bija diezgan pieņemamas, bet paši laikam bijām uztraukušies.

Roberts

Sacensībām jutos diezgan labi. Esmu pārsteigs par novietojuma atcerēšanos. Vairāk kliboja servju uzņemšana un aizsardzība. Vispārīgi patika komandas noskaņojums spēles gaitā un enerģija, kad dabūjām punktus.