Aicinām Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēnu vecākus uz  “Līderis manī” vecāku vakaru

Aicinām Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēnu vecākus uz
“Līderis manī” vecāku vakaru, kurš norisināsies ( tiešsaistē) 14.decembrī plkst. 18.30 – 20.00 (dalībnieku skaits ir ierobežots, reģistrācija tiks slēgta, sasniedzot maksimālo dalībnieku skaitu). Pieteikšanās, aizpildot anketu: ŠEIT
Saruna notiks divās daļās:
1. daļa:  plkst. 18.30 – 19.30 Kā bērniem un jauniešiem veidojas ieradumi? Psiholoģe Elīna Seleviča.
2. daļa: plkst. 19.30 – 20.00 Kas ir pārmaiņu process “Līderis manī”? “Līderis manī” lektore un Liepājas PII “Saulīte” vadītāja Dina Jaunzeme, “Līderis manī” lektore un Drabešu Jaunās pamatskolas direktore Kristīne Paisuma un  “Līderis manī” lektors un Liepājas Raiņa 6.vidusskolas direktors Kārlis Strautiņš.
Vakaru vada Aija Melle, Mūžizglītības un kultūras institūta “Vitae” Padomes priekšsēdētāja
NB! Sūtot informāciju vairāk nekā vienam adresātam (uzaicinājums uz tikšanos, materiāli pēc tikšanās) nereti gadās, ka vēstule nonāk spam/mēstuļu sadaļā, īpaši inbox.lv, bet ne tikai lietotājiem. Ja neesat savlaicīgi saņēmuši kādu informāciju, lūgums pārbaudīt, vai tā nav nonākusi minētajā sadaļā.
Plašāka informācija par pārmaiņu process izglītībā “Līderis manī”

Pārmaiņu procesa izglītībā “Līderis manī”®, pamatā ir personiskās līderības koncepts un personalizācijas kā pašvadītas mācīšanās procesa pieejas īstenošana izglītībā. Šis koncepts palīdz izglītojamiem aktīvi iesaistīties mācību procesa plānošanā un īstenošanā, to saistot ar savām interesēm, vajadzībām, talantiem un iecerēm.

Līderis ir cilvēks, kurš pats spēj un prot vadīt sevi, savas emocijas un savu dzīvi. Lai skolēns varētu iemācīties izvirzīt, sasniegt un izvērtēt savus mērķus dzīvē, izglītības iestādē ir nepieciešams pedagoģisko pārmaiņu kopums, kura realizēšanā iesaistīti gan skolēni un skolotāji, gan arī vecāki.

Kas ir “Līderis manī”®?

  • Starptautisks skolu tīkls, kurš veicina personīgo līderību kā resursu, instrumentu un procesu, lai attīstītu augstu katra indivīda pašapziņu un kopēju sabiedrības labklājību 21.gadsimtā.
  • Pasaules kustība izglītībā, kura balstās uz piecām kopējām pārliecībām:
    • Katrs var būt līderis.
    • Katram piemīt izcilība kādā jomā jeb viņa ģenialitāte.
    • Pārmaiņas sākas ar mani.
    • Skolotāji atbalsta skolēnus, lai viņi paši var vadīt savu mācīšanos.
    • Ir svarīgi attīstīt visas piecas personības jomas – intelektuālo, fizisko, emocionālo, garīgo un sociālo.
  • Starptautiska kopīgas mācīšanās iniciatīva, kura sākās līdz ar tās dibinātāja Stīvena Koveja visu laiku veiksmīgāko apmācības programmu “7 ļoti veiksmīgu cilvēku paradumi” un kuru īsteno Franklin Covey, Top20 pasaules kompānija līderības izglītības jomā.

Pārmaiņu process “Līderis manī”® Latvijā

Pārmaiņu iniciatīvas “Līderis manī” darbības mērķis – īstenot pakāpenisku 3-6 gadu izglītības iestāžu pāreju uz «mācīšanās organizācijām», īstenojot personalizācijas pieeju mācību un audzināšanas procesā.

Izglītības iestādēm sasniedzamie rezultāti:

  • izglītības iestādes īsteno pakāpenisku pāreju uz «mācīšanās organizācijā» pārvaldības modeli, izmantojot personalizācijas pieeju izglītībā;
  • pārmaiņu procesā iesaistītie (skolēni, pedagogi, izglītības iestāžu vadība, vecāki) īsteno personisko līderību kā vērtību skolas organizācijas kultūrā;
  • izglītības iestādes regulāri dalās ar savu pieredzi ar vecākiem, citu izglītības iestāžu pedagogiem un citu valstu dalībskolām.

https://vitae.lv/franklincovey/