“Klubs “Māja” – jaunatne vienotai Eiropai” pārstāvju vizīte SVĢ

“Klubs “Māja” – jaunatne vienotai Eiropai” pārstāvju vizīte SVĢ

Ceturdien, 16. februārī, Siguldas Valsts ģimnāzijā projekta “Esi aktīvs” ietvaros viesojās “Klubs “Māja” – jaunatne vienotai Eiropai” pārstāve un Eiropas Klubu nacionālo vienību koordinatore Annija Žunde.  

Vizītes laikā notika vairākas nodarbības gan pie klašu, gan pašpārvaldes komandas jauniešiem. Tikšanos A. Žunde iesāka ar nelielu prezentāciju, ieskicējot Klubs “Māja” pamatvērtības, brīvprātīgo darbu un to, kā arī mēs, jaunieši, varam iesaistīties pilsoniskās aktivitātes plūsmā un attīstīt jaunatnes politiku savā novadā, valstī. 10.d un 11.b klašu skolēnu nodarbībās tika izspēlēta AIF projekta “Izproti, iesaisties, lem” spēle “Aklās vēlēšanas”, kuras laikā, simulējot vēlēšanu procesu, jaunieši uzlaboja izpratni par vēlētāja atbildību vēlēšanu procesā. Pašpārvaldes komanda diskutējot, veicot izpēti un kopā analizējot pašu sagatavoto informāciu apguva viltus ziņu atpazīšanas prasmi.  

Tikšanās laikā īpaši akcentējām to, kādēļ ir svarīgi iesaistīties darbā ar jaunatni kā jaunietim un kā gan caur skolas parlamentu, gan Eiropas Klubu varam uzlabot skolas vidi.  

Klubs “Māja” projekts “Esi aktīvs” ir  aktīvu jauniešu iniciatīva, kuras mērķis ir virzīt reģionu jauniešos pilsoniskajā līdzdalībā, izmantojot neformālās izglītības paņēmienus, pieredzes apmaiņas stāstus, skolu vizītes u. tml. 

Projekts īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2022.-2024. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros. 

Īpašs paldies Annijai Žundei un Klubs “Māja” komandai par ierašanos 

un darbu ar mūsu skolas aktīvākajiem jauniešiem!

Informāciju sagatavoja

Eiropas Kluba “ES Siguldā!” prezidente Elza Sīle