9. klašu konkurss – veltīts Eiropas dienai

9. klašu konkurss – veltīts Eiropas dienai

8.maijā, audzināšanas stundā Siguldas Valsts ģimnāzijas zālē notika konkurss “Es un ES”, kas bija domāts tieši 9. klašu skolēniem ar mērķi – padziļināt skolēnu zināšanas par Eiropas Savienību, tās institūcijām un realizēto politiku. Gatavošanās konkursam veicināja dziļāku izpratni par ES Parlamenta darbu un Latvijas deputātu sasniegumiem. Jaunatnes kluba “Māja” dalībnieki vienu konkursa kārtu organizēja līdzīgi, kā TV raidījumā ”Gudrs, vēl gudrāks”.
Konkursa uzdevumi bija saitīti ar ES kā valstu savienību, tās ekonomisko un monetāro politiku, paplašināšanās iespējām. Tikpat nozīmīgs ir Latvijas ceļš uz ES, kas sākās ar Neatkarības deklarācijas pieņemšanu – šogad svinējām jau 33. gadadienu.
Jaunatnes kluba “Māja” dalībnieki vienu konkursa kārtu organizēja līdzīgi, kā TV raidījumā ”Gudrs, vēl gudrāks”. Konkursu gatavoja un vadīja žūrija – Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēni, Jaunatnes kluba “Māja” dalībnieki – Elza Sīle ( 10.c), Roberts Žanis Bete ( 10.b), Jēkabs Taranda (10.b) un Laura Egle ( 10.a)
Spraigā sacensībā 1. vietu ieguva 9 d klases komanda ( audzinātāja A.Ozoliņa). Tikai par pāris punktiem atpalika un 2. vietu ieguva 9 a klases komanda ( audzinātāja L.Vilka ), bet 3. vietu ieguva 9 b klases komanda ( audzinātāja I.Upīte-Dambīte). Atzinību ieguva 9.c klaases komanda ( audzinātāja I.Kursīte). Arī līdzjutējiem savās klasēs bija doti uzdevumi, ko visas klases veica ar maksimālo punktu skaitu!
Komandām, gatavojoties konkursam, bija iespējams izmantot atbalsta materiālus par Eiropas Savienību, ko sagatavoja skolas IMC un tie bija pieejami visiem skolas bibliotēkā.
Paldies 9. klašu audzinātājām un konkursa žūrijai!

Informāciju sagatavoja:
Sabiedrisko zinātņu MC vadītāja A.Ūdre