7.b uzvar European Money Quiz

Jaunieši par finanšu pratību.

Mūsu skolas 7.b, 8.b , 9.a un 9.e klases pieteicās finanšu pratības viktorīnai “European Money Quiz’’, kas jau ilgus gadus ir centrālais Finanšu nozares Asociācijas notikums finanšu pratībā jauniešiem. Mērķis ir stiprināt skolēnu zināšanas finansēs, matemātikā un kiberdrošībā.


Sīvā konkurencē 8.b klase ieguva 3.vietu, bet 7.b klase uzvarēja un tās divi skolēni Jēkabs Kurmelis un Kārlis Ģirnis devās uz finālu Briselē. Aprīļa vidū tur bija pulcējušās 26 valstu komandas no Ungārijas, Albānijas, Austrijas, Ziemeļmaķedonijas,Īslandes, Maltas u.c valstīm. Pirms fināsacensībām bija iespēja nedaudz iepazīt Beļģijas galvaspilsētu Briseli.Zēni apmeklēja gan tūristu iecienītos objektus :Atomium, parku Mini Eiropa, Grande Place, Eiropas vēstures māju. Viktorīnas rīkotāji rada iespēju apmeklēt Wikifin Lab. Tas ir interaktīvs un digitāls finanšu izglītības centrs, kurā skolēni var piedzīvot dažādas ikdienas finanšu situācijas un iegūtu labāku izpratni par finanšu mehānismiem. Wikifin Lab ir izstrādāta kopā skolotājiem, augstskolu pētniekiem un uzvedības ekonomikas un spēļu ekspertiem. Bija ieplānota arī Euronext Brisele vizīte, kas ir starptautiski atzīta birža. Euronext mērķis stiprināt Briseles tirgus ekosistēmu un palīdzēt uzņēmumiem, kuri vēlas iziet uz biržu un piesaistīt līdzekļus. Skolēni drīkstēja ieskandinot zvanu, paziņot par darba dienas sākumu.

Fināla sacensības tāpat kā nacionālā atlase norisinājās kahoot vidē. Bija jāatbild uz 20 jautājumiem. Paziņojot viktorīnas rezultātus- pasākumu pagodināja Beļģijas karaliene Matilde.
8.b ieguva balvā vizīti Swedbank Finanšu Laboratorijā , bet 7.b apmeklēs gan Signet banku, gan dosies ekskursijā uz Latvijas Banku.

Informāciju sagatavoja 7.b klases audzinātāja Indra Upīte-Dambīte