Muzikāla teātra izrāde “Mazais princis”

Izrādes pamatā ir pasaules atzinību iemantojusī Antuāna de Sent-Ekziperī filozofiskā pasaka. Skolēni norises laikā ne tikai iepazīst slaveno stāstu, bet A. De Sent-Ekziperī tēlainās līdzības par dzīves ceļu rosina pārdomas par vērtībām un tikumiem. Aktieru atveidotajā tandēmā satiksies Lidotājs un Mazais Princis, lai kopā ar skolēniem — rotaļīgi un vizuāli daudzveidīgi — izprastu būtisko par mīlestību, atbildību un savstarpējo attiecību dažādību un sarežģītību.

 

Latviešu valdoas skolotājas Evas Bērzes pārdomas par izrādi: “Izrāde bija kā audiovizuāls, muzikāls un teatrāls baudījums skatītajam. Izrāde lika aizdomāties par pieradināšanu un būšanu pieradinātai, cik patiesībā viegli un nemanāmi tas var notikt, ir tikai jāapstājas ikdienas steigā un jāpaskatās, kas mums ir tepat blakus. Literatūras stundās ne tikai iepazīstam darbu saturu, bet runājam arī par estētiskām un ētiskām vērtībām, kuras varēja redzēt arī šajā izrādē.”

 

7.a klases skolēni īpaši izcēla rasto risinājumu fonam ar planētām un īpašo ceļošanas veidu. Skolēniem ļoti simpatizēja tēlu izskats. Arī skolēni uzsver, ka mums ir jādomā par tiem, kurus pieradinām.  

Programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros