Par Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēnu dalību “Čē Čē Čempionātā”

 

Šogad “Čē Čē Čempionāts” norisinājās jau 18. reizi un tajā pieteicās gandrīz 900 klases jeb 20 tūkstoši skolēnu no visas Latvijas. “Čē Čē Čempionāts” Finālā, kas notika Bauskā speciāli radītā sacensību pilsētiņā no 16. līdz 18. maijam, iekļuva 480 klases jeb 12 000 skolēnu, kas gan sacentās par uzvaru, gan attīstīja caurviju prasmes kā, piemēram, kritiskā domāšana, lēmumu pieņemšana, sadarbība, pašiniciatīva, jaunrade, kas viņiem nākotnē var palīdzēt veiksmīgāk integrēties sabiedrībā un darba tirgū.

“Čē Čē Čempionāts” sacensības norit 6.-7. klašu, 8.-9. un 10.-12. klašu grupā.

6.-7. klašu grupā godalgotās vietas ieguva:

–          1.vieta – Rīgas Centra humanitārā vidusskolas 7.c klase;

–          2.vieta – Jelgavas Valsts ģimnāzijas 7 M.1 klase;

–          3.vieta – Jūrmalas Valsts ģimnāzijas 7.a klase.

8.-9. klašu grupā godalgotās vietas ieguva:

–          1.vieta – Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas 9.c klase;

–          2.vieta – Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolas 9.a klase;

–          3.vieta – Zentas Mauriņas Grobiņas vidusskolas 8.c klase.

10.-12. klašu grupā godalgotās vietas ieguva:

–          1.vieta jeb Grand Prix – Gulbenes novada vidusskolas 12.g klase, kura saņēma arī “Čē Čē Čempionāts” ceļojošo kausu un klasi saliedējošu piedzīvojumu. Gulbenes novada vidusskolas 12.g klase 30. maijā arī viesosies Ministru kabinetā, kur to sveiks Ministru prezidente Evika Siliņa.

–          2.vieta –  Siguldas Valsts ģimnāzijas 11.b klase;

–          3.vieta – RTU Inženierzinātņu vidusskolas 11.a klase.

Aizvadītajā nedēļā 14 Siguldas Valsts ģimnāzijas klases piedalījās Čē Čē Čempionātā Bauskā. 

Dalībnieku atziņas:

Aizvadītajā nedēļā 11.b piedalījās  Čē Čē čempionātā un ar lepnumu varam ziņot, ka esam ieguvuši godpilno 2. vietu! Tas bija aizraujošs un izglītojošs piedzīvojums, kas ne tikai pārbaudīja mūsu zināšanas un prasmes, bet arī saliedēja klasi un radīja neaizmirstamas atmiņas. 

11.b klases bilžu kolāža

Braucot uz Bausku, mums bija divas izvēles – pacīnīties vai atpūsties un labi pavadīt laiku, mēs nolēmām abus apvienot un čempionāta laikā piedzīvojām daudz jautru mirkļu, kas padarīja visu procesu vēl patīkamāku. Mēs atbalstījām viens otru un izbaudījām katru brīdi. Šis notikums mums atgādināja, cik svarīga ir vienotība un komandas darbs, kas pierādījās, ka spēcīgā konkurencē paveicām lielas lietas! 

10.c klase devās uz Bauskas Pils parku, lai kopā ar vēl 159 klasēm no visas Latvijas 10.-12.klašu grupā sacenstos par aktīvākās klases titulu, taču mēs šo čempionātu uztvērām kā saliedējošu pasākumu jaunai pieredzei, atpūtai un izklaidei. Pirms pasākuma sākuma reģistrējoties tika izsniegti klases karogi, kas kalpoja par talismanu un atpazīstamības zīmi katrai klasei. Mēs, 10.c, bijām parūpējušies arī par vienotu, klasisku un vienkāršu ģērbšanās stilu – baltos t-kreklos, ar latviska raksta lentītēm matos.

10.c klase

Mūsu uzdevums bija kopīgiem spēkiem iziet 6 obligātās stacijas un vairākas izvēles stacijas pēc noteikta plāna. Obligātajās stacijās uzdevumi bija visdažādākie – sākot no stafešu veida aktivitātēm līdz pat klinšu kāpšanas sienai ar troses nolaišanās iespēju. Starp dalību obligātajās stacijās tika doti starplaiki, kad ieturēt maltīti, atpūsties un piedalīties izvēles stacijās, kurās uzdevumus piedāvāja tādas organizācijas kā Fizmix, VUGD, Valsts policija, NBS, Erasmus+, Papardes zieds, Vizium Ventspils zinātnes centrs, Cēsu Kosmosa izziņas centrs. Mūsu klasei visās no tām izdevās iesaistīties un iegūt zīmodziņus, kurus bija nepieciešamams sakrāt, lai piedalītos izlozē par balvām. Mūsuprāt, no obligātajām stacijām Fizmix rīkotais Elektrum rallijs bija visaizraujošākais, jo ietvēra sevī daudzas prasmes – deva iespēju gan izkustēties un pierādīt sevi veiklībā un ātrumā, gan darbināt pelēkās smadzeņu šūniņas, gan sadarboties komandā. Savukārt no izvēles stacijām vislabāk patika NBS rīkotā aktivitāte, jo tajā tika pārbaudītas koordinācijas spējas un izveicība. Dienas laikā atsvaidzinājumu deva bezmaksas saldējumi un iepriecināja saules aizsargkrēmu un saulesbriļļu dāvaniņas. Čempionāts, mūsuprāt, bija jaukām emocijām piesātināts pasākums, kas paliks atmiņā vēl ilgi.

17. maijā “Če če čempionātā” mēs pārstāvējām Siguldas Valsts ģimnāzijas 7. a klasi. Bauskas pilsdrupās veicām dažādas komandas stafetes un spēles, kurās piedalījās mainīgs skolēnu sastāvs, lai visi iegūtu iespēju izmēģināt dažādās un interesantās aktivitātes. Mūsu klasi saliedēja visas Če Če Čempionāta piedāvātās aktivitātes, kā, piemēram, “Super manki”, “GO BANANAS“. Esam pateicīgi par iespēju šogad piedalīties un būtu arī sajūsmā, ja varētu piedalīties arī nākamgad. 

7.a klase

Kad eksāmenu sesija min uz papēžiem, tad pēdējais laiks 9.c klasei doties kopīgā piedzīvojumā. Saulītes lutināti, vienotā formā un karogam plīvojot, devāmies pretī ne tikai uzvarai, bet arī neaizmirstamu emociju, saspringtu lēmumu un skaļu uzmundrinājumu saucienu piepildītai dienai. Katrs deva savu artavu rezultāta sasniegšanai, jo noderēja gan fiziskais spēks, gan ātruma īpašības, gan erudīcija. Tas tiešām bija izdevies pasākums! 

9.c klase un direktors

9.b klasei šī bija pirmā čempionāta pieredze. Lai arī nekādu godalgoto vietu neieguvām, esam ļoti priecīgi, ka beidzot tomēr izdarījām visus mājasdarbus un nokļuvām šinī pasākumā. Mums ļoti, ļoti patika. Bija jautri, interesanti un neparasti. Nākamreiz noteikti piedalīsimies atkal, bet nu jau kā citu klašu dalībnieki.

9.b klase

9.E klase Čempionāta finālā piedalās jau trešo gadu, tāpēc jau zināmas katra stiprās puses. Lepojamies, ka mūsu komandu vienmēr uzslavē klinšu kāpšanas sienas aktivitātē. Čempionāta fināls ir super iespēja saliedēt klases kolektīvu, visiem kopā atraktīvi pavadīt laiku: iziet stacijas, pa vidu izpeldēties, paspēlēt bumbu, gardi paēst saldējumu, pārbaudīt savas zināšanas un prasmes dažādās papildus aktivitātēs.  

9.e klase

Ja pat čempī 10.b nevienu godalgoto vietu neieguva, mēs ieguvām ko īpašāku – neaizmirstamas atmiņas ar klasi un labi pavadītu laiku Bauskā. Daļai klases labākā daļa bija bezmaksas saldējumi, citi teiks aizraujošie uzdevumi, bet vēl cilvēkiem labākais bija tieši brīvā laika aktivitātes. Bauskā mēs atpūtāmies, labi pavadījām laiku kopā kā saliedēta klase un noteikti zinām, ka nākamgad mums sanāks vēl labāk.

10.b klase

Piedalīšanās čempionātā bija neaizmirstams piedzīvojums. Čempionātā vissvarīgākais bija komandas gars un atbalsts, ko jutām viens no otra. Mēs 8.c klase mācījāmies pārvarēt grūtības un augt kā komanda, kas mūs padarīja stiprākus un vienotākus. Emocijas bija intensīvas, un pieredze – ļoti vērtīga, jo katrs no mums atklāja savas stiprās puses un spēju darboties stresa apstākļos. Kopumā šis čempionāts mums sniedza ne tikai sportiskus panākumus, bet arī neaizmirstamus mirkļus un jaunus draugus.

7.c klase- Lieliski pavadīta diena ar klasi! Noteikti ieteiktu piedalīties ikvienai klasei, lai to visu piedzīvotu! Tas bija tā vērts!

7.c klase

Čē čē čempī 8.d varēja ar klasi jauki un aktīvi pavadīt laiku un vairāk saliedēties! Ir ļoti daudz atmiņas un labi piedzīvoti mirkļi!

8.d klase

Kā ziņots iepriekš, Ministru prezidente Evika Siliņa atklāja “Čē Čē Čempionāts” Finālu, sveicot skolēnus un skolotājus, uzsverot Čempionāta ieguldījumu bērnu un jauniešu attīstībā, kā arī pasniedzot pateicības rakstus pieciem skolu direktoriem, kuru pārstāvētās skolas iekļuva Finālā ar lielāko klašu skaitu. Kā norādīja Ministru prezidente, skolotāji ikdienā iedvesmo mūsu jaunatni attīstīt savas spējas, būt aktīviem un domāt valstiski – tas ir milzīgs ieguvums Latvijai kā valstij. Ministru prezidentes pateicības rakstus saņēma Bauskas Valsts ģimnāzijas direktore Linuta Ģerģe, Ogres Centra pamatskolas direktore Dace Bondare, Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas direktors Guntis Vasiļevskis, Siguldas Valsts ģimnāzijas direktors Rūdolfs Kalvāns un Zentas Mauriņas Grobiņas vidusskolas direktore Laila Roga.

Čempionāta fināla ietvaros Siguldas Valsts ģimnāzijas direktors R.Kalvāns saņēma ministru prezidentes pateicības rakstu par lielāko Če Če čempionāta komandu skaitu Latvijā un savu ieguldījumu skolēnu izaugsmes, līderības un patriotisma izaugsmes veicināšanā.

No kreisās puses Če Če Čempionāta talismans,Tele2 komercdepartamenta vadītājs Raivo Rosts ,Latvijas Republikas Ministru prezidente Evika Siliņa , Siguldas Valsts ģimnāzijas direktors Rudolfs Kalvāns

Plašāka informācija un bildes no ”Čē Čē Čempionāta” Fināla norises pieejamas pielikumā. 

Papildu bildes pieejamas šeit: https://failiem.lv/u/jc5hdxjbj8