Gada klases ekskursija uz Zviedriju. Sveiciens no 12. b.

Ceļojums sākās 25. septembra pēcpusdienā, kad uzreiz pēc pēdējās mācību stundas ar somām un koferiem devāmies uz vilcienu. Tā kā sliedes  neiet gar ostas durvīm, mums katram nācās līdz kuģim nonākt paša spēkiem. Uz klāja tikām pirms plkst. 17.00, līdz kuģa atiešanai mums bija atlikusi aptuveni pusotra stunda. Tad nu vēlāk sagaidījām, kamēr kuģis iziet atklātajā jūrā, kur pazuda mobilo telefonu uztveršanas zona, atstājot mūs pilnībā bez iespējām sazināties ar sauszemē palikušajiem.

Nākamajā rītā uz kuģa sestā klāja ieturējām gardas brokastis, nodrošinot savus enerģijas uzkrājumus dienai Stokholmā. Izkāpjot krastā, vienojāmies, ka visi kopīgi apmeklēsim kara muzeju. Tas bija interesants, bet diezgan biedējošs eksponātu kopums, tomēr izstrādāts vēsturiski ļoti detalizēti. Pēc muzeja izzināšanas, katrs devāmies savās gaitās apkārt Stokholmas centram un vecpilsētai. Arhitektūra šajā pilsētā brīžiem ir elpu aizraujoša, tāpat arī vispārējā Stokholmas ainava. Viss ir tik kārtīgs un sakopts. Pēcpusdienā mums atkal visiem bija jāsatiekas ostā, lai laicīgi paspētu atpakaļ kajītēs un mierīgi varētu uzsākt ceļu mājās.

Salīdzinājumā ar turpceļu, braucot atpakaļ, jūra bija mazliet nemierīgāka, un ik pa laikam varēja just, kā viļņi šūpo kuģi. Diezgan vēlu naktī jeb  ļoti, ļoti agri no rīta mēs, daži no klases, izdomājām iziet ārā uz klāja, lai redzētu, kā mūsu kuģis “Romantika” mijās ar otru no Rīgas uz Stokholmu kursējošo kuģi “Isabelle”. No rīta atkal tikām pie milzīgā brokastu galda, taču vēlāk, ap pusdienlaiku, jau “Romantika” bija pietauvojusies Rīgas ostā, un 12.b mierīgā gaisotnē pašķīrās, lai atkal satiktos skolā un turpinātu būt izcila klase.

Rakstu sagatavoja:  Ance Ilva Ruģēna  Foto: Laura Brohūzena

One thought on “Gada klases ekskursija uz Zviedriju. Sveiciens no 12. b.

Comments are closed.