Skolēni piedalās seminārā „Jauno uzņēmēju skola 2021”

Šī gada 28. septembrī Siguldas Valsts ģimnāzijas 10.b un 10.d klases jaunieši piedalījās Junior Achievement Latvia „Jauno uzņēmēju skola 2021” Tiešsaistes seminārā.
 Semināra mērķis: sekmēt inovatīvas uzņēmējdarbības attīstību Latvijā, kam piemīt izaugsmes potenciāls.
 Semināra uzdevumi: sniegt informāciju un praktisko pieredzi skolēniem par inovatīvas uzņēmējdarbības uzsākšanas iespējām, darbojoties JA Latvia programmās.
Jauniešiem ir iespēja rast atbildes uz jautājumiem:
Kā kļūt par Līderi? Kā sasniegt mērķi?
Kā būt uzņēmējam skolā?
No idejas līdz uzņēmumam.
Skolēnu atsauksmes par pieredzēto:

Es sapratu to, ka man nevajag baidīties un ja kaut ko vēlos sasniegt, tad ir jāmēģina, pat ja neizdodas. Ir jāsaprot, uz ko tiekties, un jāmeklē informācija, jāuzstājas un jāizglīto sevi, lai sasniegtu mērķi un jāmeklē palīdzība, ja tas ir nepieciešams.

Lika apdomāt , ka varbūt pati nevēlos kaut ko uzsākt, jo, klausoties prezentācijas, cilvēki mani iedvesmoja. Bet no otras puses skatoties, šis viss liekas diezgan grūti un viss jādara ir precīzi, ātri un interesanti, lai tas pievilinātu citus cilvēkus

Es uzzināju to, ka biznesa ideja nav galvenā. Uzņēmumā var nodarboties vai ražot to, kas tev interesē. Nevajag baidīties veidot uzņēmumus un riskēt, jo ar laiku tas atmaksāsies.

Lekcija man lika padomāt, vai es arī varētu veidot kādu mazu biznesu, vai vienkārši ko es varētu darīt, lai piepelnītu nedaudz naudu. Man patika paklausīties un iedvesmoties no jauniešiem, kuri runāja.

Šis seminārs bija noderīgs, jo uzzināju noderīgas mājaslapas kur var atrast biznesa nosaukumus, logo, kā arī mājaslapas kur tirgoties maziem biznesiem.

Man šī programma lika padomāt par to, ka man noderēru vairāk iesaistīties kādos projektos un pasākumos. Pārdomāju, ka man vajadzētu būt aktīvākai un pašpārliecinātākai.

Pirmkārt, noteikti pieteikšos, izklausās pēc baigi labā pasākuma

Domāju par to, vai tikšu, un par tiem pasākumiem, konsultēšos ar Anci, un izdomāšu.

Domāju, ka noteikti centīšos tikt, vēlāk nodošu gala lēmumu.

Man likās, ka šis ir ļoti labs projekts jo tas tev dod iespējas attīstīt savas domas un idejas ar kurām tu vēlies dalīties ar citiem. Man šķiet forši tas, ka caur šo projektu tu vari iegūt jaunus draugus, mentorus un sakarus

Varētu beidzot iemācīties runāt ar citiem. Varētu uzlabot savu radošo domāšanu.

Pirmajā stundas daļā es padomāju par to, ka vajadzētu mazāk baidīties un būt uzņēmīgākai. Vēl man vajadzētu vairāk īstenot savas idejas pat tad, ja māc šaubas un šķiet, ka neizdosies.

Klausoties domāju, ka es arī gribētu sarīkot sacensības videospēlēm. Šoreiz kaušanās spēlēm, jo tās netika iekļautas viņas pasākumā. Šīs vadītāja prasmes mācības varētu palīdzēt manām iecerēm.